REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečią kartą Lietuvos Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionais tapę J. Venckus ir J. Dapkevičiūtė norėtų gerai pasirodyti per Europos čempionatą

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus „Ratuto“ sportinių šokių klubas tęsia gražias Lotynų Amerikos šokių tradicijas. Dar ne taip seniai Lietuvoje sau lygių neturėjo jų klubo šokėjai Andrius Kandelis ir Eglė Visockaitė, o dabar iš jų estafetę perima 21 metų Jokūbas Venckus ir Jomantė Dapkevičiūtė, kuri Šiauliuose per Lietuvos sportinių šokių čempionatą, atliekant Lotynų Amerikos šokius, trečius metus iš eilės laimėjo aukso medalius.

REKLAMA

Ar Lietuvos čempionato medaliai jums brangūs?, - paklausėme Jomantės Dapkevičiūtės Labai. Su savo partneriu galime pasidžiaugti ir anksčiau laimėtais keturiais aukso medaliais jaunimo grupėje. Vykdami į čempionatą galvojome tiktai apie pergalę, nes labai norėjome iškovoti teisę dalyvauti Europos čempionate, įvyksiančiame Krasnodare balandžio 6 dieną.

Čempionatui buvome gerai pasirengę, arenoje jautėmės laisvai ir užtikrintai. Geriausiai sušokome pačius energingiausius šokius, kurie mums geriausiai ir patinka. Kaip ir ankstesniais metais, konkurentų turėjome, mus norėjo aplenkti ir mūsų klubo šokėjai Lukas Petkevičius bei Miglė Klupšaitė, pelnę sidabro medalius, taip pat bronziniai prizininkai, Kauno „Toro-Tvisto“ šokėjai Richardas Eglitis ir Agnė Malinauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Kurią pergalę iš tų trijų buvo sunkiausiai pasiekti? Gal pačią pirmąją 2011-aisiais. Tada pirmus metus pradėjome šokti suaugusiųjų grupėje, varžovams buvome mažai žinomi. Tas laimėjimas mums suteikė daug jėgų, pasitikėjimo.

Kiek metų šoki su Jokūbu Venckumi? Penktus metus, kai iš Alytaus atvažiavau šokti ir mokytis į Vilnių. Alytuje šokau „Alemanos“ klube, mane tobulino jo vadovai Kęstutis ir Lilija Bernatavičiai. Alytuje buvo ir kitų patrauklių sporto šakų, tačiau į sportinius šokius mane atvedė mama. Jie man labai patiko ir pasilikau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikų grupėje teko šokti vienoje poroje su klubo vadovų sūnumi Ligitu Bernatavičiumi. Dideli sportinių šokių gerbėjai yra mano tėveliai Virginija ir Romas Dapkevičiai, kurie stebi visas varžybas Lietuvoje, kuriose tiktai su Jokūbu šokame.

Tėveliai mus palaikė ir per Lietuvos čempionatą Šiauliuose, džiaugėsi mūsų pergale. Tėtis – UAB „Darvila“ – vadovas, o mamytė – šios bendrovės administratorė. Tėveliai irgi lanko šokių klubą, šoka mėgėjiškai.

Ką gali apie jį pasakyti apie savo partnerį Jokūbą Venckų? Su juo šoku nuo 2008 metų, jis labai puikus partneris. Jokūbui rytoj, kovo 21-ąją, sukaks 21-eri. Varžybas dažnai stebi ir jo mama. Mes abu studijuojame Klaipėdos universitete sportinius šokius, esame antrakursiai. Abu siekiame būti sportinių šokių treneriais.

REKLAMA

„Ratuto“ klube ypač daug treniruojamės, du kartus per dieną po tris valandas, o savaitgaliais dažniausiai dalyvaujame įvairiuose konkursuose. Įsiveržėme į mūsų šalies Lotynų Amerikos šokių lyderius, nenorime sustoti. Mus tobulina puikūs specialistai Aušrelė ir Virginijus Visockai, patarimų negaili ir jų dukra, buvusi garsi šokėja Eglė Visockaitė.

 

Gal su savo partneriu esi pora ne tiktai šokių salėje? Ne, aš turiu draugą, tačiau ne šokėją.

Ar „Žuvėdros“ vadovai Skaistutė ir Romualdas Idzelevičiai nekalbina judviejų šokti garsiajame jų ansamblyje? Mes ansamblyje kažin ar sugebėtume šokti, „Žuvėdros“ vadovai tai žino ir mūsų nekalbina, nes esame individualių šokių atstovai.

REKLAMA

Sportiniai šokiai – brangus sportas, kas tau nuperka, tarkime, šokių suknelę? Tėveliai. Suknelę, kurią sumodeliuoti padeda Eglė Visockaitė, pasiuva „Ratuto“ klubas. Klubas padeda ir Jokūbui.

Jau dalyvaudavai pasaulio ir Europos čempionatuose, kaip sekdavosi? Įvairiai, tačiau aukštų vietų neužimdavome - 24-ą, 30-ą vietas. Norime pasirodyti geriau, bent jau patekti tarp 24 stipriausiųjų šokėjų.

Lietuvos jaunimo čempionais ir prizininkais tapo: 1. Sergejus Skripčenka ir Marija Kožuhar (Vilniaus „Dileksa“), 2. Mantas Kirvelis ir Goda Šiugždinytė Vilniaus („Siliuetas“ ir Kauno „Duetas“), 3. Lukas Ališauskas ir Ugnė Kamarauskaitė („Toro“). Jauniai – 1. Mamertas Ložys ir Svajonė Jazilionytė (Klaipėdos „Žuvėdra“), 2. Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė (Kauno „Tvistas“, 3. Vakaris Apvinis ir Ugnė Bliujūtė (Panevėžio „Rid-rito“ ir Kauno „Sūkurys“)

Marytė Marcinkevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų