REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius tikina, kad neatsisako socialdemokratų rinkimų pažadų įvesti progresinių mokesčių sistemą, tačiau kol kas svarbiausia – mažinti darbo pajamų apmokestinimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes pasisakėme už darbo pajamų apmokestinimo mažinimą, o tai gali būti atliekama keliais variantais. Gali būti progresyvumas nustatytas iki tam tikro darbo užmokesčio dydžio, ir mes tikrai neatsisakome šiuo metu savo pažadų. Progresinių mokesčių sistema daugelyje pasaulio šalių yra taikoma visoms pajamoms, o čia mes kalbame tik apie darbo pajamas“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio kalbėjo A. Butkevičius.

REKLAMA

Paklaustas, ar padidinus neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD), nesijaustų didelis smūgis valstybės biudžetui, Ministras Pirmininkas atsakė, jog tam ir būtina peržiūrėti visą mokesčių sistemą ir rasti alternatyvų susidarysiančiam trūkumui padengti.

„Jeigu pakelsime NPD, turime žinoti, iš kur gausime kitas papildomas pajamas. Yra atliekama analizė kapitalo apmokestinimo sistemoje, skaičiuojame, kiek gali būti gaunama papildomai pajamų dėl ekonomikos augimo, dėl naujų darbo vietų atsiradimo“, – aiškino A. Butkevičius.

Darbo grupės, peržiūrinčios mokesčių sistemą, išvados svarstyti politiniu lygmeniu bus perduotos balandį, reikalingi įstatymai – pakeisti iki liepos, o įsigaliotų – nuo kitų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų