REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Balandžio 27 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje vyks tarptautinis turnyrasK-1 World GP 2013 – Elimination tournament“. Anot Lietuvos bušido federacijos prezidento Donato Simanaičio, tai bus įspūdingos reikšmės renginys Lietuvoje, o mūsų šalies kovotojams – galimybė grumtis dėl kelialapio į kitą etapą ir milijono JAV dolerių dydžio prizinio fondo.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausi Lietuvos kovotojai turės galimybę prasibrauti į „K-1 World GP 2013“ šešioliktuką, kurio, kaip skelbiama, prizinis fondas siekia net milijoną JAV dolerių. Tiesa, jiems iš pradžių teks įveikti atrankos barjerą. Europoje vyks šeši kvalifikaciniai turnyrai.

REKLAMA

Startavusios Moldavijoje ir Portugalijoje atrankinės kovos balandžio 27 dieną džiugins Vilniaus „Siemens“ arenoje susirinkusius kovos menų gerbėjus, turnyrą tiesiogiai stebės ir televizijos žiūrovai daugelyje pasaulio šalių.

„Patekti į šešioliktuką – didelė garbė. Mūsų kovotojams jis tikrai pasiekiamas, nors varžovai bus itin pajėgūs, - trečiadienį Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje pasakojo D. Simanaitis. – Vilniuje matysime tris atrankines kovas svorio kategorijoje iki 70 kg ir tris – svorio kategorijoje +93 kg. Be to vyks ir kitos nemažiau intriguojančios dvikovos.“

REKLAMA
REKLAMA

Iš Zagrebe vykusio „K-1 World GP“ finalo į Lietuvą apsidairyti atvyko ir K-1 GLOBAL korporacijos savininkas ir prezidentas Mike‘as Kimas. Prieš dvejus metus maždaug už 50 mln. JAV dolerių prekinį ženklą iš buvusių savininkų nupirkęs japonas ketina įvesti naują sistemą, kur daugiau būtų matomi ir perspektyvūs, talentingi, jauni kovotojai.

„Turime puikų kvalifikacijos etapą Vilniuje. Pradėsime Europoje, po to Azijoje ir Amerikoje. Turėjau progą pasižiūrėti areną, esu viskuo patenkintas“, – kalbėjo M. Kimas. Renginio sėkme neabejojo ir pasaulio imtynių čempionas Rimantas Bagdonas: „Turime jauną kovotojų komandą, bet puikiai pasirengusią. Džiugu, kad bušido kovos sutraukia daugiausiai žiūrovų po krepšinio.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunkiasvorių atrankinėse kovose į ringą lipsiantys M. Knyzelis, M. Rimdeika ir M. Sakalauskas tvirtino, kad rimtai treniruojasi ir tikisi pademonstruoti gerą kovą. „Man dažnai tenka kautis su sunkesniu ir aukštesniu priešininku. Ne išimtis bus ir dabar, – kalbėjo M. Knyzelis. – Man toks ūgio ir svorio skirtumas jau tampa įprastu ir netgi parankiu.“

M. Rimdeika pabrėžė, kad besiruošdamas dvikovai su Pavelu Voroninu itin daug dėmesio skiria ištvermei, o M. Sakalauskas neabejojo, kad jo varžovas – aukšto lygio. „Atsakingai ruošiuosi, nes dalyvausime prestižiniame renginyje. Tai vienas geriausių. Turėtų sudominti ne tik sudėtimi, bet ir kovų baigtimi“, - teigė jis.

REKLAMA

Lietuvos kovos menų sirgalių numylėtinis Ignas Barysas rengiasi trečią kartą per savo karjerą kautis pagal K-1 taisykles. Jo varžovas – itin patyręs kikboksininkas iš Vokietijos Maxas Rollas. Atrodo, tai lietuvio nė kiek nejaudina. „Treniruojuosi šešias dienas per savaitę. Sunku atsigauti po traumos, bet einu tik į priekį. Noriu išmėginti savo jėgas ir kovose pagal kitas taisykles“, - kalbėjo jis.

Turnyre Vilniuje dalyvaus ir vienas stipriausių pasaulio kovotojų, K-1 superžvaigždė ukrainietis Arturas Kyšenka. Jis dėl pasaulio KOK (King of Kings) čempiono diržo svorio kategorijoje iki 71 kg kovos su anglu Marcusu Powellu.

REKLAMA

„K-1 World 2013 Elimination“ preliminarus kovų sąrašas:

K-1. Super kova. Deividas Danyla (Lietuva) – Maximas Railenas (Moldova)

K-1. 70 kg. Atrankinė kova. Valdemaras Kulda (Lietuva) – Eyevanas Danenbergdas (Olandija)

K-1. 70 kg. Atrankinė kova. Vaidas Valančius (Lietuva) – Vitalis Hurkou (Baltarusija)

K-1. 70 kg. Atrankinė kova. Bogdanas Tanciu (Rumunija) – Tadas Jonkus (Lietuva)

K-1. +93 kg. Atrankinė kova. Mantas Rimdeika (Lietuva) – Pavelas Voroninas (Moldova)

K-1. +93 kg. Atrankinė kova. Martynas Knyzelis (Lietuva) – Brehtas Wallisas (Belgija)

K-1. +93 kg. Atrankinė kova. Vladimiras Tokas (Vokietija) – Mindaugas Sakalauskas (Lietuva)

K-1. Super kova. Ignas Barysas (Lietuva) – Maxas Rollas (Vokietija)

K-1. 85 kg. Matas Stebuliauskas (Lietuva) – Pieras Clasenas (Vokietija)

K-1. 85 kg. Maksimas Nevolia (Lietuva) – Svetlinas Arnaudovas (Bulgarija)

K-1, 85 kg. Tomas Pakutinskas (Lietuva) – Jurijus Višnevskis (Latvija)

K-1. KOK World title. Marcus Powellas (Anglija) – Arturas Kyšenko (Ukraina).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų