REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Parodoje „Baldai“ yra vieta, į kurią ateinama ieškoti ne baldų, bet naujų idėjų ir rytdienos dizaino tendencijų. Tai kasmet kitokia, kaskart nustebinanti Dizaino galerija, kurioje savo darbus pristato ateities kūrybinis potencialas – studentai.

Parodoje „Baldai“ yra vieta, į kurią ateinama ieškoti ne baldų, bet naujų idėjų ir rytdienos dizaino tendencijų. Tai kasmet kitokia, kaskart nustebinanti Dizaino galerija, kurioje savo darbus pristato ateities kūrybinis potencialas – studentai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dizaino galerijoje vėl įsikurs Vilniaus dailės akademijos Dizaino katedros, taip pat Kauno, Telšių dailės fakultetų, Vilniaus ir Kauno kolegijų studentai. Jaunieji dizaineriai demonstruos savo koncepcinius projektus.

REKLAMA

Kaip teigia Vilniaus dailės akademijos Komunikacijos skyriaus vedėjas Marius Dirgėla, jaunieji dizaineriai nesaistomi tiesioginių užsakovų reikalavimų, todėl gali laisvai interpretuoti dizaino tendencijas, ieškoti unikalių sprendimų ir savo stiliaus. „Vis dėlto šiuolaikiniame virtualiųjų technologijų pasaulyje sukurti ir Dizaino galerijoje eksponuojami šviestuvai ar baldai rodo tvirtą studentų idėjų pagrindą – beveik visi prototipai pagaminti iš realių medžiagų ir skirti realiems žmonėms“, – sako M. Dirgėla.

REKLAMA
REKLAMA

Daug dėmesio ekspozicijoje šiemet bus skiriama ne tik baldų, šviestuvų, bet ir durų dizainui. Čia bus demonstruojami durų dizaino idėjų konkurso „Iššūkis: Durys“ darbai.

„Mūsų studentai siunčia savo kūrinius į tarptautinius konkursus, patys važiuoja į parodas Milane, Kelne, tačiau būtent „Baldų“ parodos Dizaino galerija suteikia jiems taip reikalingos patirties tiesiogiai bendraujant ir pristatant savo kūrybą ne dėstytojams ar kolegoms, bet plačiajai visuomenei, potencialiems pirkėjams, užsakovams, partneriams“, – sako jau ne pirmus metus Vilniaus fakulteto studentų ekspoziciją kuruojantis Dizaino katedros dėstytojas prof. Vytautas Kibildis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Puikus bendradarbiavimo su verslu studijų metu pavyzdys yra antrus metus VDA Vilniaus fakulteto Dizaino katedros kartu su UAB „Veneks“ rengiamas konkursas „Iššūkis: Durys“. Šiemet šalia pirmojo etapo darbų parodos lankytojams pristatomos realizuotos 2012 metų konkurso laimėtojų idėjos, tapusios bendrovės gaminiais. „Tiesiog neįtikėtina, kiek kartų galima iš naujo išrasti duris – rodos, trivialų interjero elementą. Manau, „Iššūkis: Durys“ atvėrė akis ne tik projekto partneriams, studentams, bet ir kai kuriems dėstytojams“ – šypsosi projektui vadovavęs Šarūnas Šlektavičius.

REKLAMA

Kauno fakulteto dizaino katedros studentai Dizaino galerijoje demonstruos inovatyvią jaunuolio darbo vietą, piknikams skirtus transformuojamus baldus, vaiko kambario baldų sistemas.

Telšių fakulteto studentai pirmą kartą Dizaino galerijoje demonstruos ir restauruotą istorinį krėslą. Pasak šio fakulteto dekano Ramūno Banio, jų fakultetas nori parodyti, kad yra unikalus tuo, jog čia kartu galima studijuoti baldų dizainą ir restauravimą.

Dizaino galerija bus įrengta LITEXPO 3-ios salės, pavadintos Dizaino sale, antrame aukšte. Iš viso paroda „Baldai“ šiemet užims net tris ekspozicijų sales. Lankytojų taip pat lauks 5-oji salė su garsių interjero dekoratorių įrengtomis erdvėmis, su naujausiomis baldų gamintojų kolekcijomis bei 4-oji salė, kurioje bus demonstruojamos baldinės medžiagos, furnitūra, baldų gamybos įranga, veiks tikras baldų fabrikėlis. Iš viso parodoje ir kartu vyksiančiame verslo renginyje b2fair dalyvaus apie 200 kompanijų iš keleto pasaulio šalių. Paroda veiks kovo 21-24 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų