REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės užsakymu atliktas tyrimas apie 2012 metų Vilniaus lankytojus.

Daugiausiai – 635 litus per dieną Vilniuje 2012 m. išleido suomiai, 497 litus – rusai. Pirkiniams daugiau savo išlaidų skiria lankytojai iš Rusijos ir Baltarusijos. Vidutinės vieno užsienio turisto vienos dienos išlaidos buvo 275 litai, o išlaidos viso buvimo Vilniuje metu siekė 1120 litų. Tyrimas parodė, kad atvykusieji verslo tikslais vidutiniškai per dieną išleido 643 litus. Didžiausia turistų išlaidų dalis 2012 metais teko apgyvendinimui (35,3 proc.), maitinimuisi (22,8 proc.), pirkiniams (22,7 proc.), transportui (8,1 proc.), laisvalaikiui, kultūrai (6,8 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas atskleidė, jog artimųjų kaimyninių šalių gyventojai (Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos, Baltijos šalių), į Vilnių atvyksta nebe pirmą kartą, tačiau apsistoja kelioms dienoms, Vilnius yra pagrindinis arba vienas iš pagrindinių jų tikslų.

REKLAMA

Daugiausia sulaukiama turistų iš kaimyninių šalių – Lenkijos, Baltarusijos. Taip pat Vilnių savo kelionės tikslu renkasi Vokietijos, Rusijos, Italijos ir kt. Europos šalių lankytojai.

Rezultatai parodė, kad vidutiniškai vienas turistas Vilniaus mieste praleidžia 3,5 nakties. Ilgiau nei savaitę dažniau Vilniuje praleidžia lankytojai iš Azijos, Junginės Karalystės, Rusijos. Trumpiausiai – vienai dviem dienoms atvyksta lankytojai iš Baltarusijos ir Lenkijos. Lenkijos turistai dažniau nei kiti atvyksta į Lietuvą turistiniais autobusais ir daugiau nei kiti naudojasi kelionių agentūrų paslaugomis.

REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai turistai Vilniuje leidžia atostogas, lanko draugus ir gimines, atvyksta savaitgaliui ar darbo reikalais. Pasirinkti Vilnių kaip savo kelionės tikslą dažniausiai juos paskatino artimieji, taip pat ankstesni apsilankymai, po kurių norėjosi atvykti dar kartą.

Atvykę į Vilnių dažniausiai turistai renkasi savarankišką pasivaikščiojimą po miestą, lankosi kavinėse, restoranuose, apžiūri įžymius objektus, muziejus, galerijas, taip pat apsiperka.

Bendras Vilniaus vertinimas yra teigiamas, beveik visi pateikti kriterijai buvo įvertinti vidutiniškai 4 balais ir aukščiau iš 5 galimų. Aukščiausiai įvertintas buvo vilniečių draugiškumas ir svetingumas bei taksi paslaugos (išskyrus taksi paslaugas iš oro uosto). Vidutiniškai įvertinti viešieji tualetai bei informacija apie viešąjį transportą. Geriausiai Vilniaus turizmo galimybes yra įvertinę lenkai, prasčiausiai – prancūzai.

81 proc. apklaustų Vilniaus svečių iš užsienio teigė, jog tikėtina arba labai tikėtina, kad vėl lankytis Vilniuje per artimiausius penkerius metus. Beveik visi apklausos dalyviai tvirtino rekomenduosiantys kitiems aplankyti Vilnių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų