REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vertindamas buvusios Vyriausybės vykdytus veiksmus energetikos srityje energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius teigia, kad sudėtinga suprasti, ko konservatoriai siekė vienais ar kitais savo veiksmais. Apie galimybę buvusį energetikos ministrą konservatorių Arvydą Sekmoką apskųsti prokurorams yra užsiminęs ir Premjeras, socdemų lyderis Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

"Kalbėčiau labiau apie tai, kad tam tikrose vietose iš tikrųjų reikėtų labai įsigilinti, kad suprastume, ko buvo siekiama, koks buvo tikslas. Ir žiūrint į dabartinę situaciją tai tikrai negalima pasidžiaugti rezultatais - nei su pagrindiniais strateginiais projektais, nei su Ignalinos AE uždarymu. Tai kelia susirūpinimą. Bandome suprasti, kodėl būtent taip buvo, o ne kitaip elgiamasi ir, be abejo, taip pat bandome įsigilinti į tų sprendimų formaliąją pusę", - trečiadienį "Žinių radijui" sakė J. Neverovičius.

REKLAMA

Kaip pavyzdį jis pateikė Ignalinos jėgainės uždarymą - buvo išleista per 20 mln. litų teisininkams. Pasak ministro, problema ne tik neišspręsta, bet dar ir pablogėjo.

"Pats ministras paprašė sustabdyti donorų finansavimą. Čia yra visiška kapituliacija. Tiesiog norėtųsi suprasti, kodėl taip buvo daroma, ar tikrai buvo tikslas rasti sprendimus, o gal visai kitaip", - svarstė J. Neverovičius.

Auditas energetikos sistemoje buvo vienas pirmųjų A. Butkevičiaus Vyriausybės darbų. Apie energetikos sektoriaus veiklos patikrinimą Premjeras pranešė jau pirmosiomis savo darbo savaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų