REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maskvos prefekto byla: Lietuvos teisėsauga padarė klaidą

Lietuvoje politinį prieglobstį turintis Jurijus Chardikovas pinigų neplovė?

Vilniaus apygardos teismas pradėjo nagrinėti precendento neturinčią baudžiamąją bylą, kurioje Rusijos pilietis Jurijus Chardikovas, turintis Lietuvoje politinį prieglobstį ir jau gavęs leidimą net penkerius metus gyventi Latvijoje, kaltinamas pinigų plovimu.

REKLAMA
REKLAMA

Į posėdį atvyko Jurijus Chardikovas, kuriam Rusijoje panaikinti visi įtarimai ir byla dėl pinigų grobstymo yra nutraukta.

REKLAMA

„Šiuo metu įrodyta, kad mano ginamasis negali būti kaltinamas padaręs nusikaltimą, nes jo ir nebuvo. Visos lėšos, pervestos iš Rusijos banko į Vilniaus banką, yra deklaruotos, jų kilmė, kurią prokuratūra taip uoliai aiškinosi ilgus metus, nekriminalizuota. Todėl bylos nagrinėjiamas yra netikslingas ir beprasmiškas“, – sakė portalui balsas.lt J. Chardikovo advokatas Aivaras Raišutis.

Pasak jo, visi devyni milijonai eurų, kuriuos buvęs Maskvos prefektas pervedė į Lietuvos banką, investuoti į verslą, tačiau Lietuvos teisėsaugininkai jį sužlugdė.

REKLAMA
REKLAMA

J. Chardikovas prarado beveik dešimt milijonų eurų, kuriuos prokuratūra yra areštavusi. Patyręs nemažai nuostolių verslininkas išvyko į Latviją ir gavo leidimą ten gyventi net penkerius metus. Lietuvoje reikia leidimą tęsti kasmet.

Vilniaus apygardos teismas paprašė pateikti originalią Rusijos teisėsaugininkų nutartį dėl bylos nutraukimo.

Portalo balsas.lt žiniomis, teisėjas ketina nutraukti baudžiamąją bylą, kadangi nėra pagrindo jos nagrinėti, mat teismui būtų per brangu kviesti liudytojus iš Sočio ir Maskvos.

Rusijos generalinė prokuratūra nutraukė baudžiamąją bylą, kurioje J. Chardikovas buvo kaltintas pagrobęs iš buvusio Maskvos mero Jurijos Lužkovo žmonos Jelenos Batutinos milijoną rublių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ieškovei atsiėmus kaltinimus ir pačiai sėdus į teisiamųjų suolą byla buvo nutraukta, o nutartis perduota Lietuvos teisėsaugai.

Vilniaus apygardos prokuratūra to nepaiso ir mėgina gelbėti savo mundurą prašydama pateikti nutarčių vertimą iš rusų į lietuvių kalbą.

Į praėjusį teismo posėdį J. Chardikovas neatvyko, nes, atvykęs į Italiją, buvo sulaikytas, kai registravosi viešbutyje. Pareigūnai aiškino, jog buvęs Maskvos vyriausybės narys yra ieškomas Rusijos teisėsaugininkų.

Po kelių dienų gavus patvirtinimą, kad paieška nutraukta, J. Chardikovas buvo paleistas iš įkalinimo įstaigos ir šiandien atvyko į posėdį.

REKLAMA

Lietuvos teisėsaugininkai ėmė persekioti Rusijos pilietį, kai prieš ketverius metus jis pervedė į Vilniaus banką devynis milijonus eurų. Įtariant, kad pinigai yra plaunami, J. Chardikovas ir jo verslo partneris Maksimas C. buvo sulaikyti ir uždaryti į tardymo izoliatorių.

Vėliau į laisvę už užstatą paleistas J. Chardikovas sulaukė nedviprasmiškų pasiūlymų už pusę milijono eurų bylą nutraukti.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų