REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ar jaučiuosi kvailio vietoje? Skaitydamas Generalinės prokuratūros raštus, turėčiau atsakyti, kad tikrai taip, – komentuodamas prokurorų sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl Valdovų rūmų statybų portalo balsas.lt vaizdo konferencijoje sakė Seimo narys, partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Andrius Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

A. Mazuronis prokurorų verdiktą vadino gėdingu sisteminio teisinio nihilizmo pavyzdžiu ir atkreipė dėmesį į tai, kad Valstybės kontrolė nebuvo vienintelė institucija, kuri statybų procese įžiūrėjo pažeidimų. „Viešųjų pirkimų tarnyba netgi buvo sustabdžiusi rangos darbus ir buvo įpareigojusi perkančiąją organizaciją nutraukti konkursą“, – primena Seimo narys.

REKLAMA

Seimo narį papiktino prokurorų pastaba, kad „tyrimo metu nustatyta, jog, sudarant sutartį dėl Valdovų rūmų statybos, apskritai nebuvo sutarta dėl jų kainos, o tik nustatytas jos apskaičiavimo mechanizmas“.

„Pats dirbau investicinėje bendrovėje ir negaliu įsivaizduoti, kas būtų buvę, jei aš akcininkams pasirašyti būčiau pateikęs tokią sutartį, kurioje įtvirtintas tik statytojas, kurioje nėra nei statybos objekto, nėra apibrėžtų terminų, nėra galutinės kainos. <...> Yra įtvirtintas tik statytojas ir įsipareigota kas mėnesį apmokėti tokias sąskaitas, kokias jis pateiks“, – šaipėsi politikas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis nesiėmė spėlioti, kiek galiausiai kainuos Valdovų rūmų statyba ir kada ji baigsis, tačiau reiškė viltį, kad paskutiniam statybos etapui bus rengiamas skaidrus konkursas, nors ir abejojo, kad šiam objektui pavyks nusikratyti korupcijos simbolio etiketės.

Visą vaizdo konferenciją žiūrėkite čia:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų