REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bulgarijos nacionalistų partija "Attack" įgyja vis daugiau rinkėjų palaikymo, žadėdama nacionalizuoti bendroves ir padidinti atlyginimus bei dėl žemo pragyvenimo lygio kaltindama užsieniečius, pranešė "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Partijos "Attack" lyderis Volenas Siderovas kaltina "kolonijinius" Vakarus dėl mažų atlyginimų ir didelių kainų Bulgarijoje, kuri 2007 metais įstojo į Europos Sąjungą (ES) ir turėjo pradėti riboti biudžetą bei susieti savo valiutą su euru.

REKLAMA

"Noriu pabrėžti neigiamą vaidmenį Vakarų, kurie per visus šiuos kolonizavimo metus iš tikrųjų stūmė situaciją šia linkme - mažos pajamos, pigi darbo jėga, nes tai naudinga užsieniečiams", - sakė V. Siderovas.

"Attack" reitingai auga ir dabar siekia apie 5 proc. Dėl to kyla neaiškumų dėl politinės Bulgarijos ateities. Spėjama, kad per gegužės 12 dieną vyksiančius parlamento rinkimus nė viena partija gali neužsitikrinti daugumos.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl visuomenės pasipiktinimo didelėmis elektros energijos kainomis ir didžiulių protestų buvo priversta atsistatydinti ministro pirmininko Boiko Borisovo vyriausybė. Dvi pirmaujančios partijos - B. Borisovo GERB ir Socialistų partija - turi po maždaug 20 proc. rinkėjų palaikymą. Galimybės po rinkimų suformuoti valdančiąją koaliciją yra ribotos. GERB ir penkta pagal dydį partija "Bulgarija piliečiams" sakė, kad nedirbs su jokia kita partija, o nuo 1 iki 5 proc. išaugęs "Attack" populiarumas dar labiau komplikuoja padėtį.

Labiausiai tikėtina yra Socialistų partijos ir etninės Turkų partijos koalicija, bet jos be kitų partijų paramos tikriausiai neturės daugumos parlamente.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų