REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV teismas paaugliui, kuris prisipažino pernai mokyklos valgykloje nušovęs tris mokinius, skyrė laisvės atėmimą tris kartus iki gyvos galvos, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Teisme 18-metis Tydžėjus Leinas (TJ Lane) vilkėjo marškinėlius, ant kurių buvo ranka užrašyta "žudikas", jis visai neapgailestavo dėl savo nusikaltimo. Nepaisant požymių, kad jis patyrė psichozę ir haliucinacijas, buvo nuspręsta 18-metį teisti kaip suaugusįjį. Pasak tyrėjų, T. Leinas jiems sakė, kad nežino, kodėl šaudė mokykloje.

REKLAMA

T. Leinas praeitą mėnesį prisipažino kaltu dėl trijų žmogžudysčių sunkinančiomis aplinkybėmis, dviejų pasikėsinimų nužudyti sunkinančiomis aplinkybėmis ir nusikalstamo užpuolimo. Pernai vasario mėnesį T. Leinas mokyklos valgykloje paleido 10 šūvių iš 22 kalibro pistoleto. Per šaudymą žuvo 16-mečiai Danielis Parmertoras (Daniel Parmertor) ir Demetrijus Hjulinas (Demetrius Hewlin) bei 17-metis Raselas Kingas (Russell King). Dar trys mokiniai buvo sužeisti.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį per teismo posėdį T. Leinas atsisagstė marškinius, po kuriais vilkėjo marškinėlius su ranka ant krūtinės užrašytu žodžiu "žudikas". Viso posėdžio metu jis šypsojosi, tai pat ir kalbant jo aukų artimiesiems, ir šaipėsi bei rodė nepadorius gestus.

Aukos Danielio mama Dina Parmerton (Dina Parmertor) baisėjosi T. Leino elgesiu ir linkėjo jam "lėtos ir kankinančios mirties". Nukentėjusysis Neitas Miuleris (Nate Mueller), kuris atsipirko tik nesunkiu sužeidimu, sakė, kad T. Leinas maivėsi kaip "išsigandęs mažas berniukas".

T. Leinas pradėjo šaudyti laukdamas autobuso, turėjusio jį nuvežti į specialią mokyklą vaikams, kurie nepritampa tradicinėse mokyklose. Nusikaltimą jis įvykdė būdamas 17-os, todėl teismas negalėjo skirti mirties bausmės. Aukų artimieji reikalavo T. Leinui skirti griežčiausią įmanomą bausmę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų