REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausioje, jau šeštojoje Holivudo superhito „Greiti ir įsiutę“ dalyje bus naudojami net devyni 1969 metų stiliaus „Mustangai“, tačiau kad ir kokie įspūdingi jie būtų, nei vienas neprilygsta žemiau pateiktame dokumentiniame vaizdo siužete įamžintam egzemplioriui.

REKLAMA
REKLAMA

Tai vienetinis egzempliorius, kurio konstrukcijos idėja kilo itin nagingam, talentingam klasikinių amerikietiškų „muscle cars“ automobilių entuziastui Bodie Stroudui. Vadinti šį modelį unikaliu galima dėl daugelio priežasčių, tačiau pagrindinė iš jų – pritaikytas vienas iš rečiausių ir galingiausių pirmos kartos „Mustang“ modeliuose naudotų variklių.

REKLAMA

Kalbame apie vieną iš dešimties motorų, Mario Andrečio 1969 m. „Cam-Am“ serijos lenktynių automobiliui skirtų 494 kubinių colių (8,1 litro) darbinio tūrio V8 agregatų, kurių galia ant traukos stendo siekė 777 AG. Lenktynėse tai buvo žvėriškas variklis, dar beprotiškiau jis atrodė sumontuotas į keliams skirtą automobilį.

Siekdamas užtikrinti, kad jo retro stiliaus „muscle car“ susitvarkytų su posūkiais specialiai šiam modeliui Bodie sukonstravo šasi, kurią sudaro ant atskiro rėmo išdėstyti jėgos, transmisijos agregatai, pakaba ir ant viršaus „užvožiamas“ kėbulas. Automobilis taip pat turi unikalia pneumatinę pakabą, pažemintą, platesnius sparnus ir didžiules galines padangas, dėl kurių atrodo kaip„Funny Cars“ traukos lenktynių bolidas.

Vaizdo klipas taip pat ganėtinai įspūdingas – visa įspūdingojo atgimusio „Boss Mustang“ istorija pateikta labai koncentruotai, tačiau vaizdžiai. Kaip anapus Atlanto atgimsta legendos galite pažiūrėti patys:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų