REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio medikų radinys – šakutė žmogaus kūne

Vyras prasitarė, kad jį nuskriaudė buvę kaliniai

Prieškario Lietuvos gydytojo Jono Statkevičiaus pradėtą kaupti ir vėliau jo kolegos, Respublikinės Panevėžio ligoninės Bendrosios ir abdominalinės chirurgijos skyriaus vedėjo Vitalijaus Panavos renkamą medicinos muziejaus kolekciją papildys šakutė, neseniai ištraukta iš pusamžio paciento storosios žarnos.

REKLAMA
REKLAMA

 Ligoninės vyriausiasis chirurgas Remigijus Samuolis sakė, kad minėtas vyras su šakute storojoje žarnoje gyveno apie porą metų. Vyras į medikus kreipėsi dėl šlapinimosi sutrikimų. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad jo organizme ilgą laiką tūnantis svetimkūnis yra pažeidęs inkstą.

REKLAMA

Ligoniui laparoskopu buvo atlikta operacija ir pašalintas į žarną įsirėžęs stalo įrankis.

Gydytojai stebisi, kaip vyras ištvėrė porą metų su taip giliai, beveik ties pilvo viduriu, įstrigusiu aštriu daiktu.

Pacientas medikams nepaaiškino, kokiu būdu svetimkūnis pateko į jo išeinamąją angą, o paskui į storąją žarną. Vyras iš pradžių kalbėjo apie nelaimingą atsitikimą, paskui prasitarė, kad jį nuskriaudė buvę kaliniai.

REKLAMA
REKLAMA

Ligoninės medicinos muziejuje, be kitų eksponatų, saugoma apie 150 iš pacientų organizmo ištrauktų svetimkūnių, pradedant monetomis, ženkliukais, baigiant raktais, dantų protezais, stalo įrankiais, vibratoriais.

Medicinos muziejaus eksponatai jau kelinti metai saugomi ligoninės rūsyje esančioje slėptuvėje. Įstaigoje pastaraisiais metais vyksta dideli renovacijos darbai, tad muziejui neskiriamos nuolatinės patalpos. V. Panava viliasi, kad kada nors unikalus medicinos muziejus jas turės ir bus atviras lankytojams.

Inga SMALSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų