REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune penktadienį apsilankęs švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pažadėjo peržiūrėti mokslo ir studijų stebėsenos centro (MOSTA) vertinimo išvadas, dėl kurių Kolpingo kolegija gavo neigiamą materialiųjų išteklių vertinimą. Ši tarptautinė aukštoji mokykla jau metus yra priversta įrodinėti, kad turi studijoms reikalingą infrastruktūrą. Ministras neabejoja, kad neigiamas įvertinimas bus pakeistas, ir ketina šį klausimą išspręsti dar iki prasidedant naujų studentų priėmimui. Juolab, kad kolegiją pernai įvertinusių užsienio ekspertų išvados priešingos: studijų sąlygos privačioje mokykloje – puikios.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai ne pirmas atvejis, kai išorinis aukštųjų mokyklų vertinimas buvo atliktas mechaniškai. Tai, kas skelbta MOSTA išvadose, ir kokia yra faktinė mokyklos situacija, neatitinka tikrovės. Stengsimės, kad ministerijai pavaldžios institucijos klaidos būtų ištaisytos, o iki naujų mokslo metų grįžtų geras kolegijos vardas“, – apžiūrėjęs Kolpingo kolegijos patalpas Kauno senamiestyje patikino ministras.

REKLAMA

Pernai, prieš pat stojamuosius egzaminus, tuometinis Švietimo ir mokslo ministras G. Steponavičius, remdamasis neigiamomis MOSTA išvadomis, viešai pareiškė, kad Kolpingo kolegija neturi studijoms tinkamos materialinės bazės. Tačiau dar 2011 m. kolegijos bendruomenė persikėlė į naują pastatą, kurio statybos, techninė auditorijų įranga, biblioteka, vykdant plėtrą nuo 2002 m., atsiėjo 7 mln. litų. Dėl tokio buvusio ministro pareiškimo kolegija prarado apie 100 studentų, iš kurių buvo sulaukusi išankstinių prašymų studijuoti. „Ministras privalo atstovauti visuomeniniam interesui, ypač švietimo reikaluose. Manau, kad derėjo vadovautis pilietiškumo principu, o ne situaciją vertinti formaliai ir procedūriškai. Esant akivaizdiems faktams, kad kolegijos patalpos ir techninė bazė yra ir atitinka visus kriterijus, toks sprendimas buvo mažų mažiausiai keistas“, – sakė D. Pavalkis.

REKLAMA
REKLAMA

Kokybišką kolegijos veiklą patvirtina ir 2012 m. vasarį savaitraščio „Veidas“ kartu su Lietuvos darbo birža ir Statistikos departamentu atliktas tyrimas apie universitetų ir kolegijų absolventų įsidarbinimą po studijų. Tyrimas atskleidė, kad Kolpingo kolegija vertinama kaip viena mažiausiai bedarbių paruošiančių mokslo įstaigų Lietuvoje.

„Tarptautinė ekspertų komisija pažymėjo, kad padarėme didelę pažangą plėsdami patalpas, didindami darbo vietų skaičių ir įvykdėme keliamus reikalavimus materialinei bazei – kaip tik tam kriterijui, kurį MOSTA, remdamasi istoriniais duomenimis, įvertino neigiamai. Visos mūsų programos yra akredituotos, viską darome, kaip priklauso. Mūsų tarptautiniai partneriai Vokietijoje, Liuksemburge, Šveicarijoje ir Italijoje suvokia esamos situacijos absurdiškumą ir mano, kad tai gali pakenkti Lietuvos autoritetui tarptautinėje erdvėje. Ypač dabar – Lietuvai besiruošiant pirmininkavimui Europos Tarybai,“ – sakė kolegijos vadovė Lina Kalibataitė.

Kolpingo kolegija ateityje ketina tęsti plėtrą ir savo padalinį įsteigti Vokietijoje. Tai atvers daugiau pasirinkimo galimybių kolegijos studentams ir absolventams.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų