REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Man originalios idėjos prie širdies. Tai nėra tiesiog sporto renginys, tai ir socialinis reiškinys“, - pasirašydamas sutartį sakė Lietuvos sporto universiteto rektorius prof.habil.dr. Albertas Skurvydas. Rektoriaus teigimu, jis pats mėgstąs bėgioti – „valanda“ yra ta distancija, kurią renkasi Lietuvos sporto universiteto vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos sporto universitetas (LSU) pirmasis iš Kauno aukštųjų mokyklų oficialiai išreiškė savo palaikymą vasarą vyksiančiai sporto šventei Kaune. LSU rektoriaus patikino, jog universiteto specialistų žinios, sportiškiausių studentų dalyvavimas ir savanorių pagalba - garantuota.

REKLAMA

„Negalėtume įsivaizduoti „Kauno maratono“ be Lietuvos sporto universiteto palaikymo ir pagalbos, - sakė renginio organizatorius, VšĮ „Kauno maratono klubas“ direktorius Algirdas Pukis. – Aptarėme lektoriaus, psichologo, paskaitas besirengiantiems maratono distancijai; tikimės universiteto trenerių pagalbos viešose treniruotėse ir aktyvaus studentų dalyvavimo komandinėse rungtyse. Taip pat norėtume, kad Nemuno saloje vyksiančioje sporto mugėje universitetas pristatytų naujausius atradimus bei metodikas, susijusias su sporto medicina“.

REKLAMA
REKLAMA

Džiaugdamasis, kad Kaunas turės savo maratoną, ir linkėdamas tęstinumo, LSU rektorius pabrėžė, kad Kaune tikisi masiškumo rekordo.

„Viso pasaulio žmonės bėgioja – ir nuo to jie tik sveikesni. Tyrimais įrodyta, kad bėgimas gerina ne tik širdies darbą, bet ir puikiai veikia nervų sistemą, – sakė A. Skurvydas. - Lietuvoje bėgimas dar nėra toks populiarus, kaip vakarų šalyse, tad yra labai svarbu pritraukti ir paskatinti bėgioti kuo daugiau žmonių.“

A. Pukis patvirtino, jog organizatorių ir Lietuvos sporto universiteto vizija sutampa. Maratono tikslas – pritraukti kuo daugiau dalyvių, paskatinti sveiką gyvenseną per sportą ir suteikti žmonėms galimybę smagiai praleisti laiką. Juolab, kad bėgimo distancijos „Kauno maratone“ skirtos kiekvienam pagal pajėgumą: galima rinktis prestižinių laikomą maratoną (42km 195m), pusės maratono (21km 98m) ar 10 km distancijas, komandinę estafetę (4x10km 549m), ar tiesiog lengvai prasibėgti Nemuno saloje 1,2 arba 3,6 km „Tichė“ šeimų bėgime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, nėra pamirštas ir sportinis principas. „Kauno maratonas 2013“ organizatoriai tikisi pagerinti Lietuvos maratono rekordą: rėmėjų lėšomis įsteigtas prizinis 10 000 litų fondas.  „Nors Lietuvos maratono rekordai dažniausiai gerinami didžiuosiuose, pasauliniuose maratonuose, tikiu, kad vieną dieną jį pasieksime ir Kaune, kuris pasižymi itin gera, lygia trasa“ , - sakė A. Pukis.

„Kauno maratonas 2013“ - pirmasis kasmetinis maratono bėgimas rengiamas Laikinojoje sostinėje vyks šių metų birželio 9 d. Tikimąsi sulaukti daugiau nei 2000 bėgikų iš Lietuvos ir užsienio: Latvijos, Estijos, Lenkijos, Švedijos, Baltarusijos, Ukrainos, JAV bei kitų šalių.

Renginio globėjas - daugkartinis olimpinis čempionas Virgilijus Alekna. Registruotis galima internete www.kaunasmarathon.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų