REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Rusijos koncernas „Gazprom" šiuo metu labiausiai susitelkęs ties nuostoliais Vakarų rinkoje, todėl nespėja reaguoti į sparčiai augančią Azijos rinką. Įmonę reikia padalinti, teigė "Rusal" savininkas Olegas Deripaska laikraščiui "The Financial Times".

REKLAMA
REKLAMA

Jis aiškino, kad viena "Gazprom" dalis susitelktų ties Vakarų rinka, o kita plėtotų verslą su Tolimaisiais Rytais ir Rytų Sibiru, t. y. šalimis, kurioms labai reikia investicijų.

REKLAMA

Verslininkas taip pat kritikavo pakilusias dujų kainas šalies viduje, nes taip buvo siekta suvienodinti kainas vidaus ir užsienio rinkose.

"Gazprom" visada pirmenybę teikė Vakarų rinkai, tačiau 2012 m. rugsėjį Europos Komisija pradėjo tirti įmonę, įtardama ją pažeidus antimonopolinius įstatymus. Tada įmonė kaip prioritetą įvardijo Rytus ir ėmėsi derėtis dėl dujų tiekimo su Kinija.

Vasarį buvo patvirtinta, kad "Gazprom" ir valstybinė Kinijos įmonė CNPC ketina iki metų pabaigos pasirašyti sutartį dėl dujų tiekimo Kinijai. Kovą įmonės aptarė bendradarbiavimą po žeme Kinijoje saugant dujas bei tiekiant suskystintas gamtines dujas iš Tolimųjų Rytų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų