REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klubas ketvirtfinalyje nušlavė varžovus ir įsibėgėjęs pateko į Europos taurės pusfinalį. Vienas iš pagrindinių komandos ramsčių buvo Mantas Kalnietis. Įžaidėjas Europos taurės turnyre debiutavo po septynerių Eurolygoje praleistų metų.

REKLAMA
REKLAMA

Nors dėl traumos jis buvo priverstas praleisti penkis reguliariojo sezono turus, dabar jis rungtyniauja kaip niekada gerai – per susitikimą pelno 13,6 taško, atlieka 5,8 rezultatyvaus perdavimo ir sėkmingai dalijasi žaidimo minutes su kitu atakų organizatoriumi – Nicku Calathesu.

REKLAMA

– „Lokomotiv-Kuban“ ketvirtfinalyje dukart nugalėjo Podgoricos „Budučnost“ ekipą ir buvo vienintelė komanda, laimėjusi seriją užtikrinta persvara. Ar atvykstate į pusfinalį būdami geriausios sportinės formos?

– Sunku pasakyti, ypač kai netekome traumą patyrusio Alekso Maričiaus. Tokie dalykai nutinka visiems ir kartais pradedi rungtyniauti dar geriau. Turėjome staigiai atlikti pakeitimus, nes A.Maričius mums yra labai svarbus žaidėjas. Vis dėlto, Podgoricoje prieš „Budučnost“ žaidėme puikiai – laimėjome 18 taškų skirtumu, todėl antrosios rungtynės nebuvo tokios sunkios. Negaliu sakyti, kad demonstruojame geriausią krepšinį šį sezoną, nes tikrai manau, kad galime dar labiau tobulėti. Tikiuosi, kad geriausios mūsų rungtynės laukia netolimoje ateityje.

REKLAMA
REKLAMA

– Daugelis jus laiko favoritais laimėti Europos taurę. Ar dėl to jaučiate psichologinį spaudimą?

– Nemanyčiau. Ši komanda nuo pat sezono pradžios buvo tam suburta. Jau nuo tada supratome, kad negalime pralaimėti pirmajame ar antrajame Europos taurės etape. Manau, kad visos į pusfinalį patekusios komandos yra labai geros. Nemanau, kad jaučiame spaudimą. Stengiamės laimėti kiekvieną susitikimą ir per daug negalvoti apie ateitį.

– Pusfinalyje susitiksite su Valensijos „Valencia Basket“. Bus sunku?

– Faktas, kad jie jau pateko į pusfinalį, rodo, kad tai gera komanda. Negaliu daug apie juos pasakyti, nes nesu matęs jų žaidžiančių šį sezoną. Turėsime išanalizuoti jų žaidimą. Žinoma, „Valencia Basket“ turi puikius žaidėjus su puikiu treneriu priešakyje – Velimiru Perasovičiumi. Jie žaidžia drausmingą krepšinį ir kiekvienas žaidėjas žino savo pareigas aikštėje. Laukia labai sunki serija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Po daug metų Eurolygoje, šį sezoną debiutavote Europos taurės turnyre. Ar šios varžybos kuom nors nustebino?

– Žinoma! Aišku, jaučiasi skirtumas tarp šių dviejų turnyrų. Negaliu sakyti kaip labai skiriasi, tačiau yra stiprių klubų, kurie sėkmingai galėtų rungtyniauti ir Eurolygoje. Man čia patinka žaisti, ypač kai tavo komanda turi šansą iškovoti Europos taurę.

– Pastaruoju metu daug laiko praleidžiate aikštėje. Kaip sekasi tvarkytis su naujomis užduotimis?

– Tiesą sakant, būtent dėl to čia ir rungtyniauju. Praleisdamas daugiau minučių turiu daugiau šansų parodyti, ką sugebu ir atnešti naudos komandai. Žaisdamas „Žalgiryje“ niekada aikštėje nepraleisdavau tiek daug laiko. Čia jaučiuosi žymiai geriau.

REKLAMA

– Daug laiko ant parketo praleidžiate kartu su N.Calathesu, keičiatės pozicijomis.

– Prieš atvykdamas į Krasnodarą žinojau, kad čia rungtyniauja N.Calathesas. Kai pradėjome rungtyniauti, pastebėjau, kad su juo žaisti – tiesiog puiku. Būnant aikštėje kartu, man nereikia visada rengti atakų, todėl galiu sužibėti pelnant taškus. Rungtynių metu keičiamės savo užduotimis. N.Calathesas puikiai žaidžia „du prieš du“ ir turi puikų aikštės matymą. Vis dažniau komandos rungtyniauja dviem gynėjais, Eurolygoje tai daro Barselonos „Regal Barcelona“, Maskvos CSKA, Atėnų „Panathinaikos“.

REKLAMA

– Paskutinis „Lokomotiv-Kuban“ pirkinys – Richardas Hendrixas. Kaip svarbiu metu jam sekasi įsilieti į komandą?

– Jis neabejotinai sustiprino ekipą, ypač kai traumą patyręs yra A.Maričius. R.Hendrixas yra labai svarbus, ypač kovojant dėl atšokusių kamuolių, taip pat fiziškai stiprus, todėl labai džiaugėmis turėdamį jį savo komandoje. Kol kas nežinome, kada sugrįš A.Maričius – tikimės, kad tai įvyks kuo greičiau, o kol jis traumuotas, R.Hendrixas yra puiki pamaina.

– Treneris Jevgenijus Pašutinas yra laimėjęs Europos taurę su Kazanės „Unics“ klubu. Kaip jaučiatės būdamas jo auklėtiniu?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Esu labai patenkintas, ypač žaisdamas įžaidėjo pozicijoje. Jis yra geriausias treneris, kokį galime turėti. Aikštėje jis praleidžia daug laiko, aiškindamas mums, kaip ir ką atlikti. Tai yra puikus treneris, žaidęs Europoje aukščiausiu lygiu. Apie krepšinį jis žino viską ir suteikia mums daug laisvės, kas man labai patinka.

– Kitame pusfinalyje susitiks Bilbao „Bilbao Basket“ ir Kijevo „Budivelnik“. Kurį klubą palaikysite?

– Negali žinoti, kas atsitiks serijoje, kurią sudaro dvejos rungtynės. Mačiau kaip „Bilbao Basket“ žaidė su Ulmo „Ratiopharm“ ir ispanų žaidimas man paliko gerą įspūdį. Be to, turiu draugų „Budivelnik“ komandoje, ją treniruoja buvęs „Žalgirio“ žaidėjas bei treneris Ainaras Bagatskis. Visi nori žaisti Šarlerua vyksiančiame turnyro finale. Sunku prognozuoti.

REKLAMA

– „Lokomotiv-Kuban“ ekipą nuo Europos taurės trofėjaus skiria trys mačai. Ką tai reikštų jums ir pačiam klubui?

– Tai būtų nuostabu. Po tiek daug „Žalgiryje“ praleistų metų išvykau į kitą šalį ir jau pirmame sezone laimėčiau Europos taurę. Mūsų komandoje visi nori laimėti šį turnyrą, o kaip bus – pamatysime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų