REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Olimpinė čempionė L. Asadauskaitė sezoną pradės Brazilijoje

"Brazilijoje sau didesnių planų nekeliu, paprasčiausiai pasitikrinsiu savo jėgas ir tiek", - prieš kelionę teigė Laura Asadauskaitė

REKLAMA
REKLAMA

Į Rio de Žaneirą dalyvauti Pasaulio šiuolaikinės penkiakovės taurės antrojo etapo varžybose šiandien išvyko Lietuvos penkiakovininkai. Brazilijoje kovo 20-24 d. startuosiančioje rinktinėje – Laura Asadauskaitė, Lina Batulevičiiūtė, Gintarė Venčkauskaitė, Justinas Kinderis, Paulius Aleksandravičius bei treneriai Andrejus Zadneprovskis, Jevgenijus Kliosovas ir Henrikas Eismontas.

REKLAMA

Pirmojo etapo varžybose Amerikoje dalyvavo tiktai vilnietis Justinas Kinderis. Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas teigia, kad Brazilijoje rimtesnių uždavinių penkiakovininkams federacija nekelia, nes tai bus pirmasis rimtas jėgų išbandymas šiemet.

„Norėtųsi, kad mūsų penkiakovininkai patektų į 15-20 – tukus, o Laura Asadauskaitė – į dešimtuką. Tai būtų visai neblogai. Pasaulio taurės varžybos – tai parengiamosios varžybos dalyvauti pasaulio ir Europos čempionatuose“- sakė Viačeslavas Kalininas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak olimpinės čempionės Lauros Asadauskaitės, jai šis sezonas bus eksperimentinis. Mat po Londono olimpinių žaidynių penkiakovėje įvyko kai kurių pasikeitimų. Dabar penkiakovininkai šaudys keturis kartus ir bėgs keturis kartus po 800 m - reikės šaudyti viena serija daugiau ir bėgti 200 metrais ilgesnę distanciją.

„Rio de Žaneire tai bus mano pirmosios varžybos po olimpinių žaidynių. Brazilijoje sau didesnių planų nekeliu, paprasčiausiai pasitikrinsiu savo jėgas ir tiek. Galvoju, kad būtų labai geras rezultatas, jeigu patekčiau į dešimtuką. Man įdomiausia bus paskutinioji rungtis, įdomu, kaip tiks ta naujovė. Pačias didžiausias viltis sieju su vasaros išbandymais – pasaulio ir Europos čempionatais“, - sakė Laura Asadauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir kitoms svarbiausiems metų varžyboms, L. Asadauskaitė startui Brazilijoje rengėsi viena. „Visą gyvenimą treniruojuosi viena, prie to jau esu pripratusi. Visi daugiausiai pasimatome tiktai per fechtavimo pratybas – per mums vakare paskirtą laiką visi susibėgame ir dirbame kartu. Kitų sporto šakų pratybų laikas skirtingas – vieni sportininkai mokosi, kiti dirba, jie treniruojasi, kaip kas gali“, - sakė olimpinė čempionė.

Mūsų penkiakovininkai Pasaulio taurės antro etapo varžyboms rengėsi namuose. Jų dar lauks du etapai: trečiasis vyks Kinijoje balandžio 17-20 d., o ketvirtas – Vengrijoje gegužės mėnesį. Finalas bus surengtas Nižnyj Novgorode (Rusija).

Naująjį sezoną pradėjo ir mūsų jaunimas (iki 19 m.), kuris rungtyniavo tarptautinėse reitingo varžybose Šveicarijoje. Geriausiai sekėsi praėjusių metų pasaulio iki 19 m. čempionei vilnietei Ievai Serapinaitei. Ji užėmė trečiąją vietą.

Marytė Marcinkevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų