REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Močiučių patarimus keičia internetas

Nėštumas, motinystė ir vaikų auginimas ilgą laiką buvo tos temos, kuriomis jaunos mamos galėdavo pasitarti nebent su mama ar vyresne seserimi. Dabar geriausiu patarėju tampa internetas ir įvairūs forumai, skirti būtent mamoms.

REKLAMA
REKLAMA

Kitų mamų patirtis – neįkainojama

Panevėžietė Danguolė Stanikūnienė, besilaukdama pirmagimio ir ieškodama informacijos įvairiais klausimais, sukūrė internetinę mamų grupę, kurioje – jau beveik 700 jaunų Panevėžio mamų.

REKLAMA

Kaip pasakojo D. Stanikūnienė, suburti virtualią Panevėžio mamų grupę ją paskatino informacijos stoka ir noras įvairiais klausimais išgirsti kuo daugiau patarimų, ypač iš kitų mamų.

„Kai laukiausi vaikelio, atsirado daug laisvo laiko, o klausimų apie vaiko auginimą – daugiau negu atsakymų. Pradėjau informacijos ieškoti įvairiuose mamoms skirtuose portaluose, bet mano smalsumo jie nepatenkino, todėl sukūriau savo. Iš pradžių kviečiau tik savo drauges, o dabar turime beveik 700 narių“, – pasakojo D. Stanikūnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Jos teigimu, mamoms skirtas portalas populiarus todėl, kad vienoje vietoje vaikus auginančios mamos ne tik gali sužinoti daug įvairios informacijos apie vaikų ligas, skiepus, maitinimą, nėščiųjų kursus, gydytojus, bet ir parduoti vaikų išaugtus drabužėlius, kitus daiktus.

Čia vyksta savotiškas turgus, kuriame galima įsigyti ir ekologiškų daržovių, ir natūralios kosmetikos, ir net mamų keptų naminių tortų.

„Kai įkūriau šitą internetinę mamų grupę, buvau visai „žalia“ mama. Norėjosi išgirsti ne tik gydytojų patarimų, bet ir mamų, jau auginančių vaikus ir susidūrusių su panašiomis problemomis. Kitų mamų patirtis – neįkainojama. Net savo vaikui pediatrą rinkausi pagal tai, ką rekomendavo didesnė dalis mamų“, – kalbėjo jauna moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turi atpažinimo ženklus

Jos teigimu, vyresnės kartos žmonėms gal ir keistai atrodo toks bendravimas, tačiau daugelis jaunų mamų, ypač auginančių mažus vaikus, kitaip gyvenimo jau nebeįsivaizduoja. Bent dvejus metus vaiką namuose auginanti mama jaustųsi gerokai izoliuota nuo visuomenės, jeigu ne virtualus bendravimas.

„Aš net gimdžiau beveik tiesioginiame eteryje. Parašiau, kada man nubėgo vandenys, kas manęs laukė ligoninėje, ir informavau apie visus pokyčius. Kai kurios mamos sėdėjo prie interneto ir nėjo miegoti, kol nesulaukė laimingos pabaigos“, – sakė Danguolė.

REKLAMA

Pasak D. Stanikūnienės, mamų bendravimas tik internetine erdve neapsiriboja. Dažnai netoliese gyvenančios mamos susitinka pasivaikščioti, o kiekvieno mėnesio paskutinį sekmadienį vyksta aktyviausių narių susitikimo vakarai. Kol šalta, panevėžietės dažniausiai renkasi kavinėje, mažylius palikdamos tėčiams, o atšilus orams, visi susitinka parke.

Aktyvios mamos taip pat organizuoja pagalbą drabužiais ir daiktais vaikų globos įstaigose gyvenantiems vaikams ar skurstančioms šeimoms.

„Mamos, priklausančios nėštukių ir mamyčių klubui, turi specialų ženkliuką, pagal kurį galima jas atpažinti. Viena kitą atpažįstame ir iš kaspinėlių, pririštų prie vežimėlio: jeigu mėlyna juostelė – berniukas, jeigu rožinė – mergaitė“, – pasakojo mamų portalo įkūrėja.

REKLAMA

Kovo pabaigoje Panevėžio mamų forumo dalyvių laukia didelė šventė – pirmasis gimtadienis su tortu ir vaikišku šampanu.

Kaip ir pirmasis susitikimas, įvykęs pernai per Motinos dieną, pirmasis gimtadienis vyks Kultūros ir poilsio parke. „Gimtadienio šventė vyks kovo 29 d., o kai atšils orai, planuojame surengti ir mamų turgelį, kur mamos galėtų ir pabendrauti, ir parduoti vaikų išaugtus drabužėlius bei kitus daiktelius“, – teigė D. Stanikūnienė.

Lina DRANSEIKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų