REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujasis Kinijos prezidentas Si Dzinpingas (Xi Jinping) per pirmąją savo kalbą sakė kovosiantis už "didžiulį Kinijos tautos atgimimą", skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas kalbą sakė kasmečio Nacionalinio Liaudies Kongreso pabaigoje.

Vėliau per itin retą spaudos konferenciją naujasis premjeras Li Kečiangas (Li Keqiang) sakė, kad Pekinas, apkarpydamas vyriausybės biudžeto išlaidas, "pelnys žmonių pasitikėjimą".

REKLAMA

Komunistinė Kinijos vyriausybė užbaigė kartą per dešimtmetį vykstantį valdžios perdavimą.

Li Kečiangas, kuris užima antrą svarbiausią postą Komunistų partijoje, premjero pareigas perėmė iš Ven Dziabao (Wen Jiabao).

Li Kečiangas išrinktas penkerių metų kadencijai, tačiau tikimasi, kad jis, kaip ir jo pirmtakas, valdžioje praleis dešimtmetį.

Sekmadienį prezidentas Si Dzinpingas sakė patriotinę kalbą, kurioje ragino palaikyti didesnę nacionalinę vienybę, sake BBC korespondentas iš Pekino.

Prezidentas akcentavo, kad ekonomikos plėtra ir toliau bus valdančiosios Komunistų partijos prioritetas. Be kita ko, Si Dzinpingas kalbėjo apie būtinybę kovoti su korupcija. Prezidentas taip pat įspėjo kariuomenę, pareikšdamas, kad ji turi pagerinti savo galingumą ir "laimėti kovas (...), bei užtikrintai apginti šalies suverenitetą bei saugumą".  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų