REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 „Paskaičiau, kad aš nenorėjau važiuoti. Dėl to man tapo šiek tiek graudu," - sakė T. Danilevičius, manydamas kad yra kaltinamas nenoru žaisti rinktinėje.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Csaba Laszlo ir puolėjas Tomas Danilevičius nesusikalbėjo. Futbolininkas, pasiskaitęs apie trenerio susitikimą su žiniasklaida, pajuto nuoskaudą, nors strategas jo niekuo nekaltino.

REKLAMA

„Paskaičiau, kad aš nenorėjau važiuoti. Dėl to man tapo šiek tiek graudu. Aš 15 metų važiuoju į rinktinę ir niekada nebuvo taip, kad nenorėčiau atvykti. Ir dabar taip nėra. Iš tiesų nėra didelė problema, jog tavęs nepakviečia į rinktinę. Ką darysi – amžino nėra nieko. Bet galėtų pasakyti: dėl to, kad aš pasirinkau kitus žaidėjus, o ne dėl to, kad Tomas Danilevičius nenori žaisti rinktinėje. Aš noriu į rinktinę,“ – tikino 32 metų Italijos „Lega Pro Prima divisione” žaidžiančios „Latina“ komandos puolėjas Tomas Danilevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesą sakant, penktadienį susitikęs su žiniasklaida, Lietuvos rinktinės vyr. treneris Cs.Laszlo kalbėdamas apie šį veteraną nepareiškė, kad T. Danilevičius nežais Lietuvos rinktinėje dėl to, kad to nenori pats. Strategas neneigė, kad rinktinės kapitono nekvietė savo iniciatyva: “Vakar kalbėjausi su Tomu. Jo taip pat laukia svarbios rungtynės, o aš galvoju suteikti galimybę kitiems puolėjams. Jei nepatirs traumos, Tomas bus kviečiamas į rinktinę vasarą rungtynėms prieš Graikiją. Turiu pabrėžti, kad Tomas tikrai nusipelno būti rinktinės kapitonu.. Su juo kalbėjausi daugiau nei valandą. Suprantu jo situaciją, jis supranta mūsų. Net jei nebus rinktinėje, jis mus palaikys. Manau, kad tai žaidėjas, kuris davė daug nacionalinei rinktinei ir Lietuvos futbolui. Tai nereiškia, kad jį išstumiame. Tiesiog po truputį komandoje prasideda kartų kaita.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į Lietuvos rinktinę rungtynėms su slovakais ir po keturių dienų vyksiančiam draugiškam susitikimui su Albanijos rinktine pakviesti tys puolėjai: Tadas Labukas (Maskvos „Torpedo“, Rusija), Deivydas Matulevičius (Tirgu Žiu „Pandurii“, Rumunija) ir Darvydas Šernas („Gaziantepspor“, Turkija).

 

T. Danilevičius neigė, kad pokalbyje su Cs. Laszlo buvo kalbėta apie kvietimą į rungtynes Slovakijoje: “Tokios kalbos nebuvo. Kalbėjomės abstrakčiai, kad faktiškai nesu jam reikalingas, nebent komandos lyderio pozicijoje. Lyderio ne tiek aikštėje, o už jos ribų. Nes vis tiek dabar aikštėje jau turime nemažą puolėjų pasirinkimą. Kai šį ciklą pradėjome žaisti jau nebuvau pagrindinis puolėjas, bet galvoju, kad dar esu šioks toks autoritetas. Kaip bebūtų, mane visi dar vadina komandos kapitonu. Maniau, kad pakvies. Bet matyt pasirinko kitus žaidėjus, kurie mane pakeitė.“

REKLAMA

Futbolininkas patikino, kad jis ir toliau pasiruošęs atstovauti šalies rinktinei kai tik bus pakviestas.

„Jeigu kvies, jeigu tik manęs reikės, aš važiuosiu. Aš suprantu, kad visą gyvenimą rinktinėje nežaisiu, kad taip neįmanoma, greitai mano futbolas baigsis. Bet kol kas nebuvau pareiškęs noro atsisakyti rinktinės,“ – kalbėjo T. Danilevičius.

Ingvaras Butautas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų