REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Daugeliui įvairių sričių pareigūnų skundai dėl mažų atlyginimų ir darbo sąlygų atrodo laužti iš piršto. Tokį požiūrį galima pateisinti, nes būtent policininkai, ugniagesiai ir kitų tarnybų atstovai mėgsta rengti piketus ir kartoti tą patį per tą patį:

REKLAMA
REKLAMA

„Trūksta kuro, trūksta finansavimo, trūksta darbo priemonių, trūksta...“.

Bet pakaktų apsilankyti Vilniuje Šeškinės mikrorajone esančiame 6-jame policijos komisariate, kad suprastum, jog tokių darbo sąlygų nesinorėtų linkėti jokiam normaliam žmogui. Balsas.lt nuotraukų galerijoje siūlo pasižvalgyti po 6-tojo policijos komisariato patalpas.

REKLAMA

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininko Vladimiro Banel pasakojo, kad per pastaruosius ketverius metus finansavimas visai sistemai sumažėjo 24 proc. (apie 350 mln. litų).

„Iš viso per ketverius metus tarnybą paliko apie 3,5 tūkst. pareigūnų. Vien praėjusiais metais su policijos sistema atsisveikino apie 1 tūkts. pareigūnų. Maža to, artimiausi 2-3 metai bus dar sudėtingesni.

Net 60 proc. šiuo metu dirbančių pareigūnų per minėtą laikotarpį turės teisę išeiti į pensiją. Ta galimybe pasinaudos tikrai daug pareigūnų“, - pabrėžė V. Banel.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, lėšų, kurios skiriamos kurui per mėnesį pakanka vos dviem savaitėm: „Turime tokių situacijų, kad savaitgalį leidus patruliuoti trims pareigūnų ekipažams, pirmadienį į gatves galime išleisti vos vieną automobilį. Todėl žmonėms pagal kartais tenka laukti net keletą valandų.“

Dar žiauriau, kai pareigūnai turi paaiškinti žmogui, jog negali atvykti, todėl nukentėjusiajam pačiam pasiūloma atvykti į komisariatą ir parašyti pareiškimą. Tokių situacijų, anot V. Banel, taip pat pasitaiko itin dažnai.

Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkė Roma Katinienė pridūrė, kad norėtų pamatyti, kaip Seimo nariai dirba tokiuose rūsiuose, neturėdami kompiuterių, rašiklių ir kitų darbui reikalingų priemonių.

„Tik entuziazmas sulaiko dalį tarnybą jau dabar palikti galinčių pareigūnų. Motyvacijos jie tikrai neturi. Dalis jų yra priversti dirbti antrą darbą, kad galėtų išlaikyti savo šeimas. Ar tokia situacija yra normali?“, - klausė R. Katinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų