REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sportuokite: gražios rankos per 15 minučių

Daugumai moterų riebalai kaupiasi ant klubų arba liemens, todėl reikia nemažai laiko ir pastangų atsikratyti figūros trūkumų. Bet treniruoti rankas – paprasta. Taigi, pradėkime nuo viršaus. Kiekvieną iš aprašytų pratimų padarykite po 10 kartų, keturis kartus per savaitę ir jau po mėnesio pajusite tokį skirtumą, kad savimi didžiuositės.

Daugumai moterų riebalai kaupiasi ant klubų arba liemens, todėl reikia nemažai laiko ir pastangų atsikratyti figūros trūkumų. Bet treniruoti rankas – paprasta. Taigi, pradėkime nuo viršaus. Kiekvieną iš aprašytų pratimų padarykite po 10 kartų, keturis kartus per savaitę ir jau po mėnesio pajusite tokį skirtumą, kad savimi didžiuositės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Modifikuotas atsispaudimas

Laikas: 4 minutės. Dirba: krūtinės raumenys, pečiai ir tricepsas. Kaip daryti? Įsitaisykite ant kilimo ar rankšluosčio, atsiremkite į grindis keliais ir kojų pirštais. Rankomis remkitės į grindis po savimi, laikykite jas pečių plotyje ir išplėskite pirštus. Įtraukite pilvą ir laikykite viršutinę kūno dalį ištiestą. Judesys. Lėtai įkvėpkite ir pamažu lenkite rankas, leiskitės žemyn taip, kad smakras būtų tiesiai virš pirštų galiukų. Iškvėpdama kilkite aukštyn. Patarimas. Atkreipkite dėmesį, kad smakras turi būti virš pirštų galų. Nesvarbu, kiek galite nusileisti. Pamažu galėsite vis daugiau.

REKLAMA

Dvigalvio raumens treniravimas

Laikas: 2 minutės. Dirba: dvigalvis raumuo. Kaip daryti? Kojos – pečių plotyje, pirštus nukreipkite į priekį ir atpalaiduokite kelius. Į kiekvieną ranką paimkite po 2,5 kg svarmenį ir laikykite taip, kad delnai būtų atsukti į priekį. Judesys. Lėtai iškvėpkite ir lenkdama per alkūnę pritraukite svarmenis prie krūtinės. Įkvėpkite ir nuleiskite svarmenis apytiksliai tris ketvirtadalius atstumo iki pradinės pozicijos, stengdamasi išlaikyti įtemptus bicepsus. Patarimas. Kai galėsite lengvai 10 sykių pakartoti pratimą, pasirinkite sunkesnius svarmenis arba sulėtinkite pratimo darymo tempą.

REKLAMA
REKLAMA

Šoniniai pakėlimai

Laikas: 2 minutės. Dirba: pečiai, krūtinės raumenys, bicepsai ir tricepsai. Kaip daryti? Atsistokite tokioje pat pozicijoje, lyg treniruotumėte dvigalvį raumenį, o rankas laikykite taip, kad delnas būtų atsuktas į šlaunis. Judesys. Lėtai iškvėpkite ir pakelkite ištiestas rankas viršun į pečių aukštį, tada padarykite trumpą pertraukėlę, įkvėpkite ir nuleiskite rankas tris ketvirtadalius atstumo iki pradinės pozicijos. Pratimą atlikite lėtai. Patarimas: Stenkitės atpalaiduoti kaklo raumenis, kad būtų išvengta sužeidimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trigalvio raumens pratimai

Laikas: 4 minutės. Dirba: trigalvis raumuo. Kaip daryti? Atsigulkite ant nugaros. Paėmusi po svarmenį ištieskite rankas tiesiai į viršų taip, kad delnai būtų atsukti vienas į kitą. Judesys. Lėtai įkvėpkite ir sulenkite alkūnes, pritraukite svarmenis prie galvos šonų. Pasistenkite nejudinti alkūnių ir žiūrėkite, kad visą laiką jos būtų nukreiptos tiesiai į viršų – judinkite tiktai dilbius. Iškvėpkite ir pakelkite svarmenis atgal į viršų. Patarimas: suvyniokite nedidelį rankšluostį ir atlikdama pratimą pasidėkite po kaklu: jei pajusite tempimą sprando srityje, rankšluostis veiks kaip papildoma atrama.

REKLAMA

Lenta

Laikas: 3 minutės. Dirba: visa ranka, pečiai, krūtinės raumenys. Kaip daryti? Atsigulkite ant grindų, ant pilvo. Viršutinę kūno dalį pakelkite ir atsiremkite į grindis alkūnėmis taip, kad dilbiai būtų nukreipti į priekį. Tada pamažu pasikelkite ant kelių ir kojų pirštų. Judesys: Galiausiai remkitės į grindis tik alkūnėmis ir kojų pirštais, laikykite įtemptus pilvo raumenis ir būkite šioje pozicijoje, kiek galite ilgiau. Tada nusileiskite ant grindų ir atsipalaiduokite. Patarimas: Stenkitės laikyti galvą ir kaklą toje pačioje linijoje, kaip ir kūną.

REKLAMA

Grožio salonas namuose: minutėlė plaštakoms

Citrinos sulčių poveikis Norite, kad jūsų rankos būtų švelnios ir baltos? Po žiemos išsausėjo, ant blyškios odos išryškėjo pigmentinės dėmės? Suvilgykite medvilninį tamponėlį šviežiai spaustomis citrinų sultimis ir gerai įtrinkite nagus, pirštus ir plaštakas.

Persikų aliejus Jei neturite nusipirkusi persikų aliejaus, pakaks paties persiko: minkštąja dalimi įtrinkite odeles ir nagus. Rankų oda taps minkšta ir švelni.

Visagalė bulvė Bulvių nuovirai ar košelės labai naudingi rankų odai. Sutrinkite su lupenomis virtą bulvę, įpilkite truputį pieno ar kefyro, masę užtepkite ant rankų. Palaikykite pusvalandį, paskui nuplaukite – rankos bus baltos ir minkštos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pienas Šilto pieno vonelės labai atgaivins rankas, jeigu jas atliksite po 10–15 minučių kelis kartus per savaitę.

Vaškas Įlašinkite kelis lašus vaško į pamėgtą rankų kremą ir pasitepkite juo rankas. Užsimaukite pirštines ir 15 minučių pašildykite delnus. Pačios greitai įsitikinsite, kad rankos taps švelnios ir gražios.

Alyvuogių aliejus Bent kartą per savaitę rankas patepkite alyvuogių aliejumi – jos bus švelnios ir baltos.

Šveitimas kavos tirščiais Išgėrusios kavos namuose, tirščiais galite nušveisti rankas. Į nuosėdas įpilkite aliejaus ar įmaišykite medaus. Paskui rankas patepkite rankų kremu.

Išrūgos Palaikykite rankas išrūgose arba jomis nusiplaukite rankas. Jomis tinka nusiprausti ir veidą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų