REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Europos Komisija paskelbė programos „Kultūra“ bendradarbiavimo projektų rezultatus. Nors atrankai iš viso buvo pateikta daugiau nei 300 projektų, sėkmingiausiais pripažinti 114–iolika projektų, tarp kurių – trys iš Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša Kultūros kontaktų biuras, daugiau nei 180 tūkst. litų paramą gavo tarptautinis Vilniaus dailės akademijos projektas „Migruojančios meno akademijos“. 2008 metais kartu su partneriais iš Latvijos, Estijos, Italijos, Vokietijos bei Jungtinės Karalystės įgyvendinti pradėtas projektas – tai tarsi platforma, kurioje konstruojamas aktyvus dialogas su meno akademijų studentais, dėstytojais, visuomene.

REKLAMA

Programos „Kultūra 2007–2013“ parama taip pat skirta Jungtinės Karalystės kultūros operatorių vykdomiems projektams „European Prospects“ ir „Retreating Ahead: artistic and curatorial speculations“. Juos kartu įgyvendins Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius bei Šiuolaikinio meno centras.

Lietuva ES programoje „Kultūra 2007–2013“ dalyvauja jau septintus metus, per kuriuos paremta daugiau nei 50 tarptautinių lietuvių vykdomų ar bendrai su Europos partneriais organizuojamų projektų.

Nors programa šiais metais baigsis, tačiau nuo 2014 m. ją pakeis „Kūrybiška Europa 2014–2020“, kuri ne tik tęs finansinės paramos skyrimą, tačiau ir toliau skatins programoje dalyvaujančių šalių kultūros operatorių bendradarbiavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų