REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma nustatyti baudžiamąją atsakomybę už neteisėtą disponavimą Psilocybe genties grybų sporomis ir grybiena, tiek turint tikslą jas platinti, tiek neturint šio tikslo, taip pat už šiuos neteisėtus veiksmus būtų traukiamas atsakomybėn ir juridinis asmuo.

REKLAMA
REKLAMA

Tai numatantį Baudžiamojo kodekso papildymo projektą ketvirtadienį Seimui pateikė Seimo narė Dangutė Mikutienė. Po pateikimo šį projektą parėmė 42 parlamentarai, 3 buvo prieš, susilaikė 24 Seimo nariai.

REKLAMA

Pagal siūlomą projektą, tas, kas neteisėtai įgijo, laikė, gabeno ar siuntė Psilocybe genties grybų sporas ar grybieną, neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų. Bausti laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų siūloma tuos, kurie turėjo tikslą šių grybų sporas ar grybieną parduoti ar kitaip platinti, arba pardavė ar kitaip platino.

REKLAMA
REKLAMA

"Nors sporose ir grybienoje nėra narkotinių medžiagų, tačiau iš jų auginami Psilocybe genties grybai, kuriais galima piktnaudžiauti ir juos vartoti, platinti svaiginimosi tikslais. Ekspertų nuomone, net ir iš labai mažo kiekio sporų ar grybienos galima išauginti didžiulį kiekį grybų, todėl labai svarbu, kad ir šios medžiagos būtų kontroliuojamos, o nustačius jų gabenimo, laikymo ar platinimo faktus, asmenims galima būtų taikyti baudžiamąją atsakomybę", - sako D. Mikutienė.

Šiuo metu, net ir nustačius šių medžiagų gabenimo ar laikymo faktą, taikyti baudžiamąją atsakomybę nėra galimybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų