REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmogaus teisių organizacija "Amnesty International" visas konfliktuojančias šalis Sirijoje kaltina karo nusikaltimais, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Atsakomybė dėl daugumos tokių nusikaltimų ir kitų žmogaus teisių pažeidinėjimų šalyje tenka Sirijos vyriausybiniams daliniams, sakoma paskelbtoje ataskaitoje. Tačiau esą daugėja ir sukilėlių vykdomų grobimų, belaisvių kankinimų ir egzekucijų.

REKLAMA

Anot organizacijos, Sirijos pajėgos "toliau beatodairiškai bombarduoja civilius ir tam naudoja kasetines bombas". "Likviduojamos ištisos šeimos. Tarp aukų yra daug vaikų", - sakė "Amnesty International" ekspertė Sirijos klausimams Vokietijoje Rut Jutner (Ruth Juettner).

Per savo kelionę į Siriją kovo pradžioje "Amnesty International" darbuotojai rado devynias kasetines bombas netoli tankiai gyvenamos gyvenvietės. "Po atakų nesprogusios kasetinės bombos ir toliau kelia mirtiną pavojų civiliams", - kalbėjo R. Jutner.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas, anot jos, įrodo ir didėjantį opozicinių grupuočių vykdomų išpuolių skaičių. "Vis dažniau grobiami įkaitai. Į nelaisvę paimti kareiviai, vyriausybei ištikimų sukarintų grupuočių nariai ir spėjami kolaborantai yra kankinami ir žudomi", - kalbėjo ekspertė.

Organizacija ragina Jungtines Tautas (JT) nedelsiant pavesti Tarptautiniam baudžiamajam teismui ištirti šiuos nusikaltimus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų