REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kembridžo (Cambridge) karūnos teismo posėdžio metu paskelbta, kad dėl vyro nužudymo teisiamos lietuvė ir britė savo auką suspardė, o vėliau vyro kūną įkišo į spintelę, informuoja vietos spauda.

REKLAMA
REKLAMA

47 metų Erika Butkevičienė ir 46 metų Stela Maknalti (Stella McNulty) – abi neturinčios nuolatinės gyvenamosios vietos – kaltinamos kažkuriuo metu tarp praėjusių metų rugpjūčio 21 ir 29 d. nužudžiusios 49 metų Naidželą Klarką (Nigel Clarke), kurio kūnas buvo aptiktas viename virš parduotuvės esančiame bute Pyterbore (Peterborough) rugpjūčio 29 d. Vyrui buvo sulaužyti šonkauliai, nosis, jis taip pat patyrė kaklo sužeidimų.

REKLAMA

Bylos duomenimis, dieną po nužudymo E. Butkevičienė draugams Stenlio parke (Stanley Park) prisipažino, kad ji su S. Maknalti nužudė vyrą.

Lietuvė kaltinimus neigia, o britė teisme iš pradžių taip pat kaltę neigė, tačiau prieš prisaikdinant prisiekusiuosius prisipažino kalta. Jai gresia kalėjimas iki gyvos galvos. Jos advokatas teismo paprašė jai bausmę skirti po to, kai pasibaigs, kaip tikimasi, maždaug savaitę truksiantis E. Butkevičienės teismo procesas. Bausmės S. Maknalti lauks už gotų.

REKLAMA
REKLAMA

Teismui pranešta, kad N. Klarkui praėjusių metų rugpjūčio 21-oji buvo „eilinis antradienis“. Tos pačios dienos vakarą jis susipažino su kaltinamosiomis. Pyterbore veikiančios vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo, kad trijulė eina link vyro buto.

„Butkeviciene dalyvavo užpuolime. Ji jame dalyvavo ir spardė bei trypė auką, kuris buvo sumuštas iki sąmonės praradimo ir paliktas mirti“, – sakė prokuroras Kristoferos Morganas (Cristopher Morgan).

N. Klarko kūnas buvo aptiktas mažame bute virš parduotuvės Pyterboro „Eastfield Road“ gatvėje. Kūną aptiko remonto darbus atlikinėjęs darbininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš tai žmonės kelias dienas jautė iš pastato sklindantį nemalonų kvapą. Jie ėmė tikrinti šiukšlių dėžes ir vamzdyną siekdami nustatyti kvapo šaltinį. Vėliau buvo aptiktas N. Klarko jau pradėjęs irti lavonas.

Prokuroro teigimu, E. Butkevičienė apie nusikaltimą prisipažino draugui Sigitui Vaičiūnui. „Man reikia persirengti. Tu esi vienintelis žmogus, kuriuo galiu pasitikėti“, esą draugui sakė E. Butkevičienė. Moters drabužių, kuriais ji vilkėjo per užpuolimą, policija taip ir nerado.

Prokuroras teismui taip pat sakė, kad nors S. Maknalti prisipažino kalta dėl nusikaltimo, ji neatskleidė jo motyvo.

Teismas tęsiasi.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų