REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei esate pastebėję, kad geriausios idėjos šauna į galvą visiškai netikėtai, pavyzdžiui, prausiantis duše, žinokite, kad ši problema labai domino ir mokslininkus, kol galiausiai jie nusprendė radę tokio reiškinio paaiškinimą, skelbia lifehacker.com.

REKLAMA
REKLAMA

Nors kūrybiškas mąstymas iš pažiūros atrodo labai nenuspėjamas procesas, iš tikrųjų jis priklauso nuo kelių visiškai apibrėžtų veiksnių. Pasak mokslininkų, mes pradedame itin kūrybiškai mąstyti tada, kai smegenyse išskiriamas didelis cheminio junginio dopamino, vadinamojo neurotransmiterio, kiekis. Šiam procesui yra palankūs fiziniai pratimai, maloni muzika ir šiltas dušas.

REKLAMA

Taip pat svarbu būti atsipalaidavusiam. Kai mūsų smegenys neužsiima jokia rimtesne protine veikla, galime susitelkti savyje ir rasti visiškai netikėtą sprendimą. Kartais toks nušvitimas įvyksta pirmosiomis minutėmis, kai pabundama iš miego, kol dar esame pusiau sapne.

Tyrėjų teigimu, puikios mintys dažnai šauna į galvą ir tuomet, kai esame dėl ko nors susikrimtę ar sutrikę. Tokiomis akimirkomis mes nustojame mąstyti įprastiniais šablonais, ir pasąmonė kur kas išradingiau ima darbuotis ieškodama iškilusios problemos sprendimo.

Taigi apibendrinant galima sakyti, kad didelė dopamino koncentracija, atsipalaidavimas ir pakankamas išsiblaškymas dažniausiai „susitinka“ toje pačioje vietoje – duše, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų