REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras prisipažino, kad papildomai kaupia pensijai, nes jo gyvenimas rizikingas

Premjeras Algirdas Butkevičius tvirtina, kad pensijų sistemos reforma nestabdoma ir anksčiau Seimo priimta formulė 2+1+1 įsigalios nuo kitų metų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau premjeras neprognozuoja, kiek kitais metais tai kainuos valstybės biudžetui. ,,Bus galima atsakyti tada, kai tikrai žinosime, kiek žmonių dalyvauja. Kol kas norinčių skaičius nėra didelis“, - sakė jis.

REKLAMA

Premjeras teigia, kad uždirbantiems mažiau ir vyresnio amžiaus žmonėms naudingiau likti ,,Sodroje“. ,,Tie, kurių pajamos yra mažos, maždaug iki 1500 litų, gal sukaups mažiau, bet darbo užmokesčiui didėjant, situacija pasikeis. Labai sunku pasakyti, kiek bus sukaupta lėšų jo fonde po 15-20 metų. Bet yra viena taisyklė – jeigu iki pensijos liko mažiau negu 10 metų ir jeigu mažas darbo užmokestis, tikrai jam dalyvaut nereikia. Aš siūlyčiau nedalyvaut“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė peremjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pridūrė raginantis dalyvauti antros pakopos pensijų fonduose tuos žmones ir pridūrė: ,,reikia dalyvaut, kas gali ir trečioje pakopoje“.

Paklaustas, ar pats dalyvauja antros pakopos pensijų fonduose, premjeras atsakė teigiamai. ,,Taip. Aš ir antroje pakopoje, ir trečioje dalyvauju, nes pas mane toks rizikingas gyvenimas“. Dėl dalyvavimo antros pakopos pensijų fonduose žmonės turės apsispręsti nuo balandžio 1 iki rugsėjo 1 dienos. Socialinialinės apsaugos ir daerbo ministerija trečiadienį pristatė skaičiuoklę, pagal kurią kiekvienas gal preliminariai paskaičiuoti, ar jam apsimoka dalyvauti antros pakopos pensijų fonduose, ar ir toliau likti ,,Sodros‘ sistemoje.

Premjero teigimu, jei antros pakopos pensijų fonduose ,,dalyvautų 75 proc. dirbančiųjų, ir jeigu vidutinis darbo užmokestis didėtų taip, kaip prognozuojama BVP augimą, tai viešiesiems finansams 2020 metais tai kainuotų 900 mln. litų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų