REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pietų Korėjos sostinėje netoli viešbučio, kur vyksta derybos su Jungtinėmis Valstijomis dėl laisvosios prekybos susitarimo, sekmadienį mėgino susideginti vienas protesto akcijos dalyvių, pranešė įvykio liudininkai ir ligoninės personalas.
"Viskas įvyko taip greitai. Vyras staiga paskendo liepsnose, o riaušių malšinimo policininkai ėmė gesinti jį gesintuvais", - žurnalistams sakė įvykio vietoje buvęs fotografas.

REKLAMA
REKLAMA

"Netrukus greitosios pagalbos automobiliu jis buvo išvežtas į artimiausią ligoninę", - pridūrė liudininkas.

REKLAMA

"Prieš padegdamas save, jis šaukė: "Ne - laisvosios prekybos susitarimui!" Jis kartojo šį šūkį net parkritęs ant gatvės", - pasakojo kitas liudininkas.

Jungango universitetinės ligoninės, į kurios priėmimo skyrių buvo atvežtas susideginti mėginęs demonstrantas, medikai informavo, jog tai 56 metų Heo Se-Okas (Heo Seokas).

"Jo būklė šiuo metu nėra kritiška. Jis vis dar sąmoningas ir gali kalbėti. Žiūrėsime, kaip bus toliau", - žurnalistams sakė priėmimo skyriaus medicinos slaugė Lee Bo-Kyung (Li Bokjung).

REKLAMA
REKLAMA

Šio incidento metu gretimose gatvėse susirinkę demonstrantai protestavo prieš Laisvosios prekybos susitarimą. Šimtai riaušių malšinimo policininkų su šalmais ir apsauginiais skydais saugojo ant kalvos įsikūrusį "Grand Hyatt" viešbutį, kur vyko derybos.

Policija šio įvykio kol kas nekomentavo.

Nuo tada, kai prieš 10 mėnesių prasidėjo derybos dėl LPS, šalies ūkininkai ir darbininkai, būgštaujantys prarasti darbą, taip pat kiti aktyvistai surengė virtinę protestų.

Praėjusių metų lapkritį visoje šalyje vykusiose masinėse demonstracijose buvo sužeisti 63 žmonės, tarp jų 35 policijos pareigūnai.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų