REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Niekam ne paslaptis, kad norėdamas išlikti populiarus pramogų pasaulyje privalai būti ne tik charizmatiškas, bet ir puikios išvaizdos. Nusprendėme pasiteirauti šou pasaulio žvaigždučių, kaip joms pavyksta turėti ne vienos moters svajonių figūrą.

 Niekam ne paslaptis, kad norėdamas išlikti populiarus pramogų pasaulyje privalai būti ne tik charizmatiškas, bet ir puikios išvaizdos. Nusprendėme pasiteirauti šou pasaulio žvaigždučių, kaip joms pavyksta turėti ne vienos moters svajonių figūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Jakutienė neslepia, kad laikėsi dietos

Naujoji grupės „Naujos pupytės“ narė Vita Jakutienė gali didžiuotis puikia išvaizda: lieknomis kojomis, liaunu liemeniu. Tačiau, kaip tikina dviejų vaikų mama, tai ne gamtos dovana, o stiprios valios ir sveikos mitybos rezultatas.

REKLAMA

„Pagimdžiusi antrą vaikelį ėmiau labiau rūpintis savo išvaizda. Laikiausi minimalios dietos, mitybos racioną sudarė daržovės, vaisiai, vanduo. Per porą mėnesių pasiekiau norimą rezultatą“, – pasakojo išvaizdi moteris bei pridūrė, kad atsikračiusi nepageidaujamų kilogramų ir toliau nuolatos rūpinasi savo svoriu.

Be minėtų daržovių ir vaisių, dainininkė į leidžiamų produktų sąrašą yra įtraukusi vištienos krūtinėlę, jautieną. „Stengiuosi atsisakyti vadinamojo nesveiko maisto. Kadangi turiu mažą dukrytę, kartais pasilepinu ir „McDonalds'u, bet tikrai ne kiekvieną dieną.“

REKLAMA
REKLAMA

Šviesiaplaukė neslėpė, kad jai, kaip ir visiems, pasitaiko dienų, kai leidžia sau valgyti viską. „Būna tokių dienų, tačiau stengiuosi, kad jų būtų kuo mažiau.“

„Savo išvaizda reikia rūpintis ištisus metus – ir žiemą, ir vasarą, ir pavasarį. Kai apsileidi, reikia įdėti daugiau darbo, pastangų, kad atsikratytum priaugtų kilogramų. Jei ištisus metus žiūrėsite, ką valgote, nepamiršite sporto, džiaugsitės ne tik gražia figūra, bet puikia sveikata“, – patarė dainininkė toms merginoms, kurios nereikalingų kilogramų suskubo atsikratyti atėjus pavasariui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K. Ivanova: svarbiausia – saikas

Buvusi grupės „ŠarkA“ narė, o dabar į grožio verslą pasinėrusi Kristina Ivanova jau kelerius metus propaguoja sveiką gyvenimo būdą. Rezultatas – mergina gali džiaugtis ne tik nepriekaištinga figūra, bet ir puikia sveikata. Kad atrodytų taip, kaip atrodo dabar, merginai prireikė dvejų metų.

Sveikos gyvensenos idėją K. Ivanova skleidžia ir viešumoje. Žinoma mergina ne kartą dalyvavo įvairiausiose akcijose, kurių tikslas skatinti lietuvius gyventi sveikiau, rūpintis ne tik kūnu, bet ir siela.

REKLAMA

„Sveikas gyvenimo būdas susideda iš mitybos, laisvalaikio, psichinės, fizinės būsenos. Reikia vengti streso, saikingai maitintis, kuo aktyviau leisti laisvalaikį. Būtina turėti hobį – tuomet  veikla taps malonumu. Jei žmogus gyvens laikydamasis šių principų, tikrai pasieks norimą rezultatą“, – portalui balsas.lt pasakojo K. Ivanova ir pridūrė, kad pagrindinis mitybos principas, kuriuo vadovaujasi pati, yra saikas.

Su tomis, kurios teigia, kad norint sulieknėti reikia atsisakyti daugybės tukinančių maisto produktų ar visai nevalgyti, Kristina kategoriškai nesutinka. „Tai yra visiškas melas, aš pati nieko nesu atsisakiusi. Toms merginoms pasakyčiau, kad žiūrėtų ne tik į mitybą, bet į savo gyvenimo būdą, ritmą, kuriuo gyvena.“

REKLAMA

Daugelis, norėdami atsikratyti nereikalingų kilogramų, iš mitybos raciono išbraukia bulves, tačiau Kristina neslėpė, kad leidžia sau pasilepinti patiekalais iš bulvių: „Jei bulves valgai be mėsos, jos netukina. Štai pusryčiams išgėriau puodelį kavos ir suvalgiau sūrelį. Vėliau sukirtau nedidelę porciją bulvių plokštainio. Tai tikrai nieko baisaus, tiesiog visą dieną nevalgysiu mėsos.“

„Nebūna tokių dienų, kai leidžiu sau viską. Esu įpratusi taip gyventi ir kitaip savo gyvenimo neįsivaizduoju. Man nekiltų mintis maitintis kaip nors, nes būtų neskanu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena didžiausių blogybių – visą dieną nevalgyti, o grįžus vakare namo pulti prie šaldytuvo: „Aš valgau penkis kartus per dieną, tad grįžus vakare namo man lieka vienas kartas – suvalgau varškės su vaisiais, medumi ar nedideliu kiekiu uogienės. Man vakarienei tiek užtenka.“

Daugelis žmonių, nusprendusių pradėti gyventi sveikai, tikina, kad sunkiausia – atsisakyti alkoholio. Kristinai dėl to keblumų nekilo: „Man tai nėra problema. Vartojant alkoholį galioja lygiai tas pats saikas. Jei per gimtadienį išgersi taurę vyno, tikrai nieko neatsitiks.“

REKLAMA

I. Burlinskaitė: sportas man tapo kaip liga

Merginų grupės „Kitokios“ narė Indrė Burlinskaitė teigia, kad pradėjusi sportuoti ir sveikai maitintis sulaukia daugybės komplimentų, ir tvirtina, kad šiandien neįsivaizduoja dienos be sporto. „Užsikrėčiau sportu, jis man tapo kaip liga“, – juokėsi buvusi konkurso „Mis Lietuva“ dalyvė.

26 metų mergina teigė, kad sveika gyvensena kardinaliai pakeitė jos įpročius. Indrė ėmė ne tik intensyviai sportuoti, bet ir atsisakė vakarėlių naktiniuose klubuose. „Mano savaitgaliai kur kas ramesni: dirbu, sportuoju, koncertuoju. Į sporto salę stengiuosi atvažiuoti kiekvieną dieną, žinoma, ne visada pavyksta. Atsisakiau alkoholinių gėrimų, tik išskirtinėmis progomis leidžiu sau išgerti taurę sauso vyno“, – portalui balsas.lt pasakojo dainininkė.

REKLAMA

Pašnekovė pasakojo, kad susidomėti sportu ją paskatino pažintis su treneriu Karoliu Šarkausku. „Jis mane pastebėjo ir pasiūlė profesionaliai užsiimti „Bikini fitness“. Tai pati lengviausia kūno rengybos rūšis. Per varžybas yra vertinamos kūno proporcijos, raumenukai, tačiau jie neturi būti dideli. Merginos, užsiimančios „Bikini fitness“, yra labai gražios, jų figūra moteriška. Aš nenoriu užsiauginti tokių raumenų, kokius turi kultūristai vyrai (juokiasi)“, – portalui balsas.lt teigė mergina ir pridūrė, kad daugiausia sportuoja dėl savęs, tačiau, jei spės pasiruošti, mielai dalyvaus ir varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pradėjusi sportuoti Indrė jaučiasi sveikesnė, gražesnė. Sporto klube ji praleidžia apie tris valandas per dieną ir džiaugiasi, kad per keturis mėnesius jos klubų apimtis sumažėjo keturiais centimetrais.

Nors dauguma moterų renkasi aerobikos treniruotes, Indrė tikina, kad jai labiausiai patinka sportuoti treniruoklių salėje. „Daugeliui atrodo, kad salėje nuobodu, tačiau taip nėra. Kai turi užsibrėžusi tikslą, pamatai, kaip keičiasi tavo kūnas, kokie yra rezultatai, tobulėji ne tik fizine prasme, bet ir emocine, jautiesi visada pailsėjęs.“

REKLAMA

Indrė teigia, kad valgo šešis kartus per dieną, tačiau jos maisto racioną sudaro daugiausia baltymai. Jame mažai angliavandenių ir riebalų. „Valgau be druskos virtą ir tik žolelėmis paskanintą vištienos krūtinėlę. Prie jos tinka virtos arba troškintos daržovės, tačiau viskas turi būti gaminta be riebalų. Taip pat valgau ryžius, grikius. Rezultatai matosi ne tik ant kūno, bet ir ant veido, gražėji dienomis“, – pasakoja Indrė ir priduria, kad toms, kurios nenori dalyvauti kūno rengybos varžybose, nereikėtų taip griežtai kontroliuoti savo mitybos. Mergina stengiasi nevalgyti kavinėse, o maistą gamintis pati.

„Gaunu įvairiausių laiškų, kuriuose klausiama, ką valgau, kaip sportuoju, koks mano dienos racionas, kokius papildus geriu. Visoms merginoms stengiuosi patarti ir atrašyti. Svarbiausia – labai didelis noras, užsibrėžtas tikslas. Kiekviena dailiosios lyties atstovė renkasi tai, kas jai prie širdies. Man patinka sportuoti treniruoklių salėje, o kitos mieliau eina į aerobiką. Svarbu suderinti mitybą, pasitarti su dietologu, o ne imtis drastiškų priemonių savo tikslui pasiekti. Kad mergina švytėtų, jos figūra būtų graži, pirmiausia ji turi mylėti save“, – toms, kurios vis nesiryžta praverti sporto klubo durų, pataria Indrė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų