REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 11 d. švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis lankėsi lietuviškose Punsko ir Seinų mokyklose. Ministras susitiko su mokyklų bendruomenėmis, Lenkijos lietuvių organizacijų, Lenkijos lietuvių draugijos, Vyskupo A. Baranausko fondo vadovais.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras taip pat dalyvavo šventiniuose Kovo 11 – osios renginiuose, padėjo gėlių prie vyskupo A. Baranausko, Lietuvos savanorių kapų.

REKLAMA

D. Pavalkis kartu su Punsko Vidugirių, Pristavonių ir Navinykų mokyklų bendruomenėmis bei Punsko viršaičiu Vytautu Liškausku aptarė šių mokyklų išlaikymo klausimus.

Buvo išklausyta informacija apie pernai dirbusią Lietuvos ir Lenkijos premjerų sutarimu sudarytą dvišalę ekspertų darbo grupę tautinių mažumų klausimais. D. Pavalkio nuomone, šios darbo grupės parengta medžiaga galėtų būti naudinga tolimesnėms darbinėms diskusijoms su Lenkija.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia kalbėtis ne tik dėl mažų mokyklėlių, bet dėl viso lietuviškų švietimo įstaigų tinklo finansavimo ir išsaugojimo Lenkijoje, taip pat Lenkijos švietimo ministerijos įsipareigojimo 80 proc. padidinti mokinio krepšelį lietuviškose mokyklose. Jei didesnės įstaigos, tokios kaip Punsko 11-osios licėjus, gautų pakankamą finansavimą, valsčiui išlaikyti pradines mokyklas būtų daug lengviau, - sako D. Pavalkis. - Siekdama išsaugoti lietuvybės židinius Punske ir Seinuose, Lietuva šiais mokslo metais suras 400 tūkst. Lt lietuviškoms švietimo įstaigoms Lenkijoje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministro, Lietuva padės išsaugoti lietuviškas švietimo įstaigas Lenkijoje, tačiau galutinius sprendimus dėl švietimo Lenkijoje priima Lenkijos valdžia ir savivalda.

Rytoj po Vyriausybės posėdžio švietimo ir mokslo ministras D. Pavalkis informuos Premjerą Algirdą Butkevičių apie vizito rezultatus ir galimus Lietuvos žingsnius siekiant užtikrinti ilgalaikę lietuviškų mokyklų Lenkijoje perspektyvą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų