REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra atskleidė šešėlinį lenkiškos skerdienos prekybos tinklą. Šios veiklos organizatoriai įtariami nuslėpę ne mažiau kaip 1,5 milijono litų pajamų.

REKLAMA
REKLAMA

Bendros šešėlinę maisto prekių apyvartą mažinančios operacijos, kurioje dalyvavo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos tyrėjai, uostamiesčio Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ir Klaipėdos AVMI specialistai, metu buvo atlikta 31 krata Klaipėdoje, Palangoje, Kaune, Šiauliuose, Pakruojo rajone ir Pagėgių savivaldybėje.

REKLAMA

Klaipėdos mėsos perdirbimu užsiimančios bendrovės darbuotojai organizavo iš Lenkijos įsigyjamos skerdienos pardavimą be dokumentų Kauno ir Pakruojo rajono bendrovėms. Lenkiška skerdiena buvo realizuojama su fiktyviais dokumentais, kurie vėliau būdavo sunaikinami. Tyrimo metu užfiksuota, kad Lietuvos bendrovėms skerdiena dažniausiai buvo parduodama ir gabenama naktį, o siekiant išvengti galimų patikrinimų kelyje ji buvo vežama su fiktyviomis PVM sąskaitomis faktūromis.

REKLAMA
REKLAMA

Pirminiais skaičiavimais, Klaipėdos bendrovė neapskaitė apie 1,5 mln. Lt pajamų, į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau kaip 540 tūkstančių litų pridėtinės vertės ir pelno mokesčių. Įtariama, kad gautas neapskaitytas pinigines lėšas Klaipėdos bendrovė naudojo mokėdama atlyginimus vokeliuose, todėl nuslėptų mokesčių suma gali didėti. Be to, Kauno ir Pakruojo rajono bendrovės, įsigijusios lenkišką skerdieną be dokumentų, ją realizuodavo turgavietėse nepaskaitydama gautų pajamų.

Kratų metu buvo paimta bendrovių tvarkoma neoficiali buhalterija, dokumentai, kompiuteriai, ikiteisminiam tyrimui reikšmingos laikmenos, kuriuose yra duomenų apie vykdytą nusikalstamą veiklą. Taip pat kratų metu rasta daugiau nei 100 tūkst. litų grynųjų pinigų, kurie, kaip įtariama, yra neapskaitytos pajamos.

Įtarimai sukčiavimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu pareikšti 4 asmenims, tačiau tęsiant tyrimą, įtariamųjų ratas gali didėti.

 

Klaipėdos AVMI

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų