REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garbingoje Seimo ložėje – pašalintas prezidentas, o sostinės Gedimino prospekte – neteisėtos, tačiau taikios eitynės. Tokie neįprasti buvo Kovo 11-osios renginių akcentai, rašo „Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie politikai vakar stebėjosi: kodėl per iškilmingą Seimo posėdį garbingiausioje ložėje sėdi ir per apkaltą pašalintas prezidentas, „tvarkiečių” vedlys Rolandas Paksas su žmona Laima?

REKLAMA

Negana to, kalbą per posėdį sakęs „darbietis” Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas kreipėsi ne tik į prezidentę Dalią Grybauskaitę, kadenciją baigusį šalies vadovą Valdą Adamkų, bet ir į R.Paksą.

Pasipiktinęs tokia staigmena konservatorius Mantas Adomėnas įtarė, jog tai su „tvarkiečiais” planuojančių susijungti „darbiečių” tūpsnis būsimam bendros partijos lyderiui.

Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas teigė nieko negalįs pasakyti apie R.Pakso dalyvavimą posėdyje ir siūlė kreiptis į patį V.Gedvilą.

REKLAMA
REKLAMA

O Seimo kancleris Jonas Milerius tvirtino, kad R.Paksas posėdyje dalyvavo kaip Europos Parlamento narys, nors jo vieta ložėje buvo pažymėta lentele „Prezidentas”.

Ne mažiau intriguojančios vakar buvo ir eitynės, kurių dalyviai neformaliai paminėjo Kovo 11-ąją.

Nors Vilniaus miesto valdžia Lietuvių tautiniam centrui neišdavė leidimo žygiuoti Gedimino prospektu, renginys įvyko. Jame dalyvavo ne tik jaunimas, bet ir būrelis Kovo 11-osios Akto signatarų, ir šeimos su vaikais.

Prie Gedimino paminklo Katedros aikštėje žmonės ėmė būriuotis likus valandai iki eitynių pradžios, o žygiuotojų ir jų stebėtojų buvo tūkstančiai – daugiau nei kituose oficialiuose Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimo renginiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

.Labdaros valgyklose neatstumiami ne tik tikri benamiai, bet ir butus turintys nuskurėliai, tinginiai ir net pensininkai. „Jei neturi lito, tai nereikia man tavo batono, aš to gero restorane persiėdu!“

Net žagtelėjau tokius žodžius išgirdęs iš pažįstamo benamio Virgio, kuris prie prekybos centro Šiauliuose paprašė lito išmaldos. Už maistą mokėjau banko kortele, grynųjų neturėjau, tad pasiūliau bandelę, o benamis jos atsisakė. Pažįstami jau ne kartą buvo pasakoję, kad didmiesčių valkatos dažnai atsisako pasiūlyto maisto, todėl sudomino paslaptingasis „valkatų restoranas“.

Virgis juokdamasis paaiškino, kad nemokamai pavalgo labdaros valgykloje ir už 5 litus pasisiūlė pabūti gidu, paaiškinti, kas ir kaip. „Akistatos“ žurnalisto nuotykius labdaros valgykloje skaitykite straipsnyje „Benamių restorane – nemokama košė ir nesuvaidintos aistros“. AKISTATA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų