REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Japonija mini antrąsias tūkstančių žmonių gyvybes šalies šiaurės rytuose nusinešusio žemės drebėjimo ir cunamio metines, informuoja "RIA Novosti". Gedulingos ceremonijos vyko Tokijuje ir kituose Japonijos miestuose.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 11 dieną 14.46 val. vietos laiku (7.46 val. Lietuvos laiku) - lygiai tą valandą ir minutę, kai įvyko drebėjimas, žuvusieji buvo pagerbti tylos minute. Nukentėjusiuose rajonuose apie tragediją, įvykusią prieš dvejus metus, priminė sirenos garsas. Gedulingoje ceremonijoje Tokijuje dalyvavo Japonijos premjeras Šindzas Abė (Shinzo Abe) ir Japonijos imperatorius Akihitas (Akihito). Joje dalyvavo ir 1,2 tūkst. žmonių, tarp jų užsienio valstybių ambasadoriai, regioninės valdžios atstovai ir žuvusiųjų šeimos.

REKLAMA

"Dėkoju visoms šalims, palaikiusioms Japoniją. Mūsų šalis sulaukė humanitarinės paramos, pinigų, sulaukėme pagalbos ir vykdant gelbėjimo operacijas. Dėkojame užsienio ambasadoriams, užsieniečiams, gyvenantiems Japonijoje, ir tiems, kas specialiai čia atvyko palaikyti nukentėjusiųjų rajonų gyventojų", - sakė Japonijos imperatorius Akihitas.

Vienas stipriausių iki šiol pasaulyje užfiksuotų žemės drebėjimų įvyko 2011 metų kovo 11 dieną už 400 kilometrų į šiaurės rytus nuo Tokijo. Netrukus po drebėjimo šiaurės rytinę pakrantę nusiaubė didžiulis cunamis. Per nelaimes iš viso žuvo daugiau nei 15 800 žmonių, 3 tūkst. žmonių tebelaikomi dingusiais. Visiškai ar iš dalies buvo sugriauta 380 tūkst. statinių.

Apie 315 tūkst. žmonių vis dar gyvena laikinuosiuose būstuose, neturėdami galimybės grįžti namo. Iš jų apie 150 tūkst. evakuoti iš rajonų, nukentėjusių dėl radiacinės taršos po avarijos Fukušimos jėgainėje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų