REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Apyvartinių lėšų stoka ir beveik trečdaliu išaugusios televizorių detalių kainos vienintelius Lietuvoje televizorių gamintojus – bendrovę „Šiaulių tauro televizoriai“ – privedė prie bankroto slenksčio, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės vadovo Rimantas Žukausko, šiuo metu pagrindinės bendrovės tikslai – susitarti su kreditoriais dėl finansinių įsipareigojimų vykdymo atidėjimo, keisti įmonės veiklą ekonomiškai efektyvesne kryptimi ir užtikrinti normalų įmonės darbą.

REKLAMA

Tam, kad išliptų iš duobės įmonė yra paruošusi ir išsigelbėjimo planą – ketina išlesti naują 24 colių įstrižainės televizorių.

„Gamindamos vidutinio dydžio televizorius netgi žymios kompanijos siekia kaip įmanoma labiau sumažinti kainą. Į pagrindinės technines charakteristikas, kurios garantuotų gerą vaizdo kokybę, ryškumą, kontrastą, raišką, garsą, šiame segmente toks dėmesys nėra kreipiamas.Šiuo požiūriu mūsų 24 colių televizorius yra išskirtinis“, – aiškino bendrovės generalinis direktorius R. Žukauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarąjį pusmetį bendrovė dirba su pertraukomis.

„Deja, neišnaudojome ir tų pajėgumų, kuriuos galima pasiekti turint pusantro šimto darbuotojų. Būna ir priverstinių, neapmokamų prastovų. Optimizavome veiklos sąnaudas. Dabar jos tokios, kad mažesnės būti negali, bet pakankamos gaminti 20-40 tūkst. televizorių per mėnesį.Aiškiai žinome, ką turėtume daryti - kokius produktus, kokiomis priemonėmis ir su kokiais partneriais kurti. Su kai kuriais partneriais, kurie dalyvaus tolesniuose veiksmuose, turime pasirašę ilgalaikes sutartis“, - pasakojo R. Žukauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų