REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niujorko akcijų birža rengia planus, leisiančius jai veikti be joje vertybiniais popieriais prekiaujančių žmonių. „The Wall Street Journal“ praneša, kad tokiu būdu siekiama apsisaugoti nuo naujų stichinių nelaimių, tokių kaip uraganas Sandy, kuris privertė uždaryti Manheteno centre esančią akcijų biržą.

REKLAMA
REKLAMA

Konkrečias šio plano detales Niujorko akcijų birža „NYSE Euronext“ ketina pateikti JAV vertybinių popierių ir biržų komisijai. Jei siūlymams bus pritarta, tai bus pirmas kartas kai 221 metų senumo akcijų birža priklausys vien tik nuo kompiuterių sistemų.

REKLAMA

Stichinės nelaimės atveju visa prekyba vertybiniais popieriais bus perduota akcijų biržos elektroninei antrinei NYSE biržai „Arca“. Naujasis planas pakeistu šiuo metu egzistuojantį atsarginį planą, pagal kurį apribojama prekyba akcijomis, o užsakymai siunčiami vykdyti į „Arca“.

Kita akcijų birža „Nasdaq OMX“ nelaimės atveju gali vykdyti operacijas Ašburne, Virdžinijos valstijoje, esančiame padalinyje, o taip pat vykdyti prekybą iš Stokholme esančios Europos būstinės.

Dėl praėjusių metų spalį JAV rytinę pakrantę nusiaubusio uragano Sandy JAV akcijų birža buvo priversta nutraukti savo veiklą kelioms dienoms dėl oro sąlygų pirmą kartą per daugiau kaip 120 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų