REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Wall Street Journal“ tinklaraštis „All Things D“ praneša, kad 30-ies JAV valstijų prokurorai pareikalavo 7 milijonų dolerių baudos iš „Google“ už tai, kad gatves fotografuojantys bendrovės automobiliai rinko duomenis iš neapsaugotų vietinių tinklų.

REKLAMA
REKLAMA

„Google“ automobiliai, fotografuojantys gatves bendrovės „Street View“ vaizdams buvo gerai pažįstami žmonėms ir netgi laukiami daugelyje šalių, įskaitant Lietuvą. Tačiau iki 2010-ųjų mažai kas žinojo, jog tie automobiliai bando jungtis prie neapsaugotų slaptažodžiais verslo ir individualių vartotojų tinklų ir renka iš jų duomenis.

REKLAMA

Tyrimą dėl nelegalios „Google“ veiklos Jungtinėse Valstijose pradėjo Konektikuto valstijos vyriausiasis prokuroras Richardas Blumenthalis, vėliau prisijungė ir kitų valstijų teisėsauga. Už JAV ribų ši „Google“ veikla buvo tirta bent 12-oje šalių, iš jų devyniose bendrovė pripažinta pažeidusi vietos įstatymus.

Tyrimo eigoje paaiškėjo, kad duomenys buvo renkami nuo 2007-ųjų iki 2010-ųjų metų. Iš pradžių „Google“ apskritai neigė tai dariusi, vėliau prisipažino, kad duomenys buvo renkami „per klaidą“. Tyrėjai atrado, kad duomenų šnipinėjimo instrukcijas įdiegė bendrovės inžinierius – šis jo projektas buvo patvirtintas „Google“ vadovybės.

Vėliau „Google“ atrado, kad tebeturi pažadėtus ištrinti vartotojų duomenis ir galiausiai juos perdavė bylą nagrinėjantiems teisininkams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų