REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Drabužių magija ir energetika: ką daryti, kai neturi ką rengtis?

 Situacija, kai atsidaręs pilną spintą suvoki, jog nėra ką apsirengti, pažįstama tiek moterims, tiek vyrams. Šios padėties esmė – visai ne tai, kad jūsų drabužiai išėję iš mados ar pabodę.

 Situacija, kai atsidaręs pilną spintą suvoki, jog nėra ką apsirengti, pažįstama tiek moterims, tiek vyrams. Šios padėties esmė – visai ne tai, kad jūsų drabužiai išėję iš mados ar pabodę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bioenergetikai neabejoja: dilemą lėmė pasikeitusi vidinė būsena, taigi dabar nerandate apdaro, kuris galėtų ją atitikti.

REKLAMA

Laura Mureikaitė

Nematoma energija – tiesiai iš spintos

Lengviausia drabužį išsirinkti tada, kai jaučiatės kaip visada: jūsų nuotaika – kasdieniška, nenumatoma jokių reikšmingų įprastos dienotvarkės pokyčių. Tada galima čiupti iš spintos pirmą pasitaikiusį drabužį – ir jis veikiausiai idealiai tiks. Bet vos širdin dvelkteli nauji jausmai, potyriai, pajuntate beprasidedantį pavasarį ar pasiilgstate bent menkų pokyčių – atsiranda poreikis pakeisti ir garderobą. Nieko stebėtino: juk drabužiai – mūsų energetinio lauko, kartu ir asmenybės tąsa.

REKLAMA
REKLAMA

Nesirengti to paties rūbo dvi dienas iš eilės – ne visada tuščias biuro darbuotojų kaprizas.

Bioenergetikų teigimu, mūsų dėvimi drabužiai sukaupia aplinkos energiją, kuri ne visada yra palanki. Todėl vieną dieną vilkėtam rūbui rekomenduojama leisti pailsėti. Jokiu būdu nesielkite atsainiai su savo apdarais, nes jie formuoja aplinkinių nuomonę apie jūsų asmenybę. Taigi kaskart grįžę namo tvarkingai sukabinkite rūbus ant pakabų. Ne pro šalį būtų ir mintimis ar žodžiais padėkoti drabužiui už tai, kad jus puošė ir saugojo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rūbai – tiek viršutiniai, tiek apatiniai – greitai prisigeria šeimininko energijos ir ilgam ją išlaiko. Todėl tam, kad sukauptos neigiamos emocijos, negandos, įveikti sunkumai jūsų neslopintų, leiskite drabužiams pailsėti, dėvėkite juos pakaitomis. Ypač turėtumėte vengti rūbų, kuriuos apsirengę pasijutote blogai, susirgote: jie prisikaupę ligos energijos – jei kitą dieną apsivilksite, tai dar labiau sustiprins jumyse tūnančią ligą. Taigi apdarus, kuriuos dėvint pakilo temperatūra, prasidėjo sloga ar šoktelėjo kraujospūdis, nedelsdami išskalbkite.

REKLAMA

Drabužiams ir avalynei taip pat svarbu pailsėti nuo žmogaus. Daiktai, kuriems reguliariai leidžiate pailsėti nuo savęs bent vieną dieną, atrodys dailiau, ilgiau išliks kaip nauji.

Rūbai saugo šeimininko energiją, todėl jais keičiantis, skolinant(is) galima „pasidalyti“ ir ligomis, bloga savijauta. Taigi kaskart, kai duodate savo drabužį kitam žmogui, apdarą išskalbkite ir išdžiovinkite gryname ore – idealu, jei blogą energiją išvalys ir vanduo, ir saulė, ir vėjas.

O kas, jei spintoje iš tikrųjų turite per mažai rūbų? Skurdus garderobas daugeliu atvejų sulaiko žmogaus energetikos plėtojimąsi ir trukdo išnaudoti visas palankias progas, pasitaikančias kelyje. Jei ir jums pasitaikė praleisti įdomų renginį vien dėl to, kad neturėjote tam tinkamo apdaro – vadinasi, savo kailiu patyrėte, kiek daug gali suteikti ir atimti drabužiai.

REKLAMA

Audiniai turi atmintį

Drabužiai, kaip ir bet kuris daiktas, saugo teigiamą energiją ir neregimą informacinį krūvį. Natūralaus pluošto audiniai turi augalų ar gyvūnų, iš kurių yra pagaminti, patirties, vėjo, saulės energijos, taip pat po dalelę tų, kas audinį lietė per gamybos procesą.

Rūbai ne veltui vadinami mūsų antrąja oda. Jie liečiasi prie kūno, tad šis kontaktas turėtų būti harmoningas. Drabužių ir audinių energetika gali mus veikti teigiamai arba neigiamai, todėl labai svarbu rinktis tik kokybiškus, energetiškai švarius audinius – tiek perkant apdarus, tiek patalynę, kitus namų tekstilės gaminius. Natūralūs audiniai turi įvairių savybių, kurios gali koreguoti jūsų savijautą ir nuotaiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gyvenime tenka susidurti su įvairiais žmonėmis, ne visada gerai nusiteikusiais mūsų atžvilgiu. Taip pat pabuvoti vietose, kurių energetika žadina neigiamos energijos proveržius. Negatyvios energijos poveikį gali sumažinti tinkamai parinkti drabužiai. Geriausiai saugo natūralaus pluošto audiniai.

Vilnoniai apdarai vertinami nuo seno. Vilna teigiamai veikia žmogaus energetiką, ją stiprina. Kuo storesnis ir grubesnis audinys, tuo daugiau energijos atsargų sukaupsite. Vilnoniai audiniai tinka neryžtingiems, nepasitikintiems savimi, silpniems, pažeidžiamiems žmonėms, ligoniams. Kai prie kūno liečiasi vilnonis audinys, organizmo energija palaikoma ir dieną, ir naktį. Todėl sergantieji vilnonių rūbų kartais nenori nusivilkti net naktį.

REKLAMA

Medvilnė tinka visiems. Ji suteikia ramybės energijos. Medvilniniai rūbai mažina stresą ir vidinę įtampą. Kuo kokybiškesnis audinys, tuo stipresnės šios savybės. Drabužiai iš medvilnės veikia raminamai, medvilninė patalynė gerina miego kokybę.

Linas suteikia vėsumos pojūtį, jo energetika ramina, leidžia susikaupti. Lininiai apdarai išlaiko žmogaus energiją, neleidžia jai veržtis per kraštus. Be to, lino audiniai gali apsaugoti savininką nuo negatyvios išorinės energijos.

Šilkas sukaupia daug jausmingumo energijos. Kuo plonesnis ir kokybiškesnis audinys, tuo stipresnė jo energetika. Todėl šilkas laikomas idealiu audiniu įsimylėjėlių patalams, seksualiems apatiniams drabužiams. Ypač stipri pilko, juodo, balto ir raudono šilko energetika.

REKLAMA

Sintetika apskritai neturi jokios energijos – ją gerai sugeria ir lengvai paleidžia. Kita vertus, sintetinis pluoštas nesuteikia jokios apsaugos, taigi pasirinkę tokius drabužius tampate labiau pažeidžiami. Todėl dėvint sintetinius drabužius rekomenduojama po jais apsivilkti natūralaus pluošto apatinius rūbus.

Dėvėtų rūbų pavojai

Perkant drabužius dėvėtų rūbų parduotuvėse galima tik spėlioti, kam anksčiau priklausė apdaras: sėkmės lydimam žmogui ar tikram nevykėliui? Sveikam ir laimingam, o gal pakirstam sunkios ligos? Pasak bioenergetikų, per drabužius lengvai galima perimti svetimą energiją, kuri pritraukia nepageidaujamus įvykius, žmones ar netgi nulemia ligas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Perkant dėvėtus kūdikių drabužius paprastai tikima, kad jie į parduotuvę pateko tik todėl, kad kažkoks nepažįstamas vaikas juos išaugo. Dažniausiai taip ir būna. Ir vis dėlto dėvėti kūdikių rūbeliai ne visada į naudą mažiesiems – jie labai jautrūs svetimai energijai. Jau vien tai, kad kito šiuos drabužius dėvėjusio vaiko temperamentas skiriasi nuo jūsų mažylio, gali atžalą sutrikdyti, išbalansuoti energiją ir savijautą.

Visai kas kita, jei kūdikį rengsite iš šeimos ar artimų giminaičių paveldėtais rūbeliais – tai stiprina gimininius ryšius, suteikia kūdikiui bendrumo jausmą, jis lengviau pasijunta saugus, globojamas artimų žmonių. Tiesa, labai svarbu, kad kitų išaugtais drabužėliais rengiamas vaikas didelę dalį rūbų turėtų ir savų, pirktų ar siūtų specialiai jam – tai padės neprarasti savo individualumo.

REKLAMA

Drabužiai – tai jūs

Apdarus patartina keisti sulig reikšmingomis gyvenimo permainomis. Vaikams tokie svarbūs slenksčiai – tai treji, septyneri ir dvylika metų. Šiais etapais jo gyvenimas keičiasi, mažylis peržengia ribą, kai iš kūdikio tampa vaiku, iš darželinuko – mokyklinuku, galiausiai iš vaiko – paaugliu. Šiuo metu svarbu nupirkti jam naujų drabužių – nebūtina atnaujinti visą spintą, bet joje turėtų atsirasti apdarų, kurie aiškiai pabrėžtų pasikeitusį amžių, būtų „brandesni“, pažymėtų jo ūgtelėjimą, atitiktų pasikeitusią pasaulėjautą.

REKLAMA

Suaugusiesiems po reikšmingų įvykių taip pat rekomenduojama atnaujinti garderobą. Pavyzdžiui, idealu, jei atsiranda galimybė po vestuvių atnaujinti spintos turinį: taip pabrėžiamas gyvenimo naujumas, savotiška atskirtis nuo praeities, nauja gyvenimo pradžia, pasikeitusios pozicijos.

Dauguma moterų tiki, kad apatiniai rūbai – kur kas svarbiau nei viršutiniai. Logiško paaiškinimo dažnai nėra: juk to, ką vilkime po rūbais, aplinkiniai nemato. Vis dėlto intuicija neapgauna: apatiniai drabužiai tikrai turi kur kas didesnį energetinį krūvį, nes yra arčiausiai kūno, taigi neišvengiamai veikia mūsų vidinę būseną ir savijautą. Moteris, vilkinti kuklia suknele ir dailiais apatiniais, be jokių akivaizdžių priežasčių gana dažnai atrodo patrauklesnė ir labiau pasitikinti savimi nei ta, kurios apatiniai – seni ir nuskalbti. Nusidėvėję, netinkamai parinkti apatiniai drabužiai ne tik gadina kūno formas, bet ir sumažina vidinę energiją, sukelia blogą nuotaiką, depresiją, netgi įvairias ligas. Ypač tai neigiamai veikia moteris, išgyvenančias klimaksą.

REKLAMA
REKLAMA

Drabužių spalva pagal fengšui

Fengšui sistemoje rūbai, jų audinys ir spalva – taip pat labai svarbu. Manoma, kad drabužiai į jūsų gyvenimą gali pritraukti sėkmę ir reikalingus žmones. Arba atvirkščiai – nuolat izoliuoti nuo reikšmingų ir reikalingų pokyčių.

Balta spalva simbolizuoja džiaugsmą ir šviesias mintis, suteikia jėgų siekti tikslo, sukuria švelnumo ir išminties iliuziją, todėl šios spalvos drabužius rekomenduojama rinktis einant į pirmąjį pasimatymą.

Raudoni apdarai pritraukia galingą energijos srautą, bet su jais elkitės atsargiai, jei nesate pasirengę emocijų ir jausmų lavinai.

Norite pasitikėjimo ir savitarpio supratimo? Jums rekomenduojama rinktis rausvus, oranžinius drabužius. Nuoširdumas ir jausmai garantuoti. Be to, oranžinė spalva suteikia optimizmo.

Žalios spalvos rūbai padeda taisyti sveikatą, gerina bendrą savijautą, suteikia žvalumo, gyvybinės energijos.

Melsvo atspalvio rūbai dovanoja susitaikymą, ramina ir padeda kontroliuoti emocijas – idealiai tinka deryboms ir pasitarimams.

Juoda spalva pritraukia liūdesį ir vienatvės pojūtį. Todėl jei rengiatės juodai, neatsisakykite ryškesnių aksesuarų (nes juodi rūbai vyresnėms moterims visgi dažnai tinka).

REKLAMA

Kaip pirkti drabužius?

1. Niekada nepirkite rūbų iš žmogaus, kuris jums nemalonus. Pasąmonė dažnai perspėja apie tai, kad su pirkiniu galite įsigyti ir negatyvios energijos. Ko jums linki pardavėjas, parduodamas apdarą? Ar bando įbrukti, nes jam tai naudinga? Ar nuoširdžiai pataria ir bando įsiklausyti į jūsų lūkesčius? Visa tai svarbu ne tik tam, kad išsirinktumėte gražiausią drabužį, bet ir tam, kad jį dėvėdami jaustumėtės gerai. Paėmę iš pardavėjo rankų apdarą kartu gaunate dalį šio žmogaus energijos. Jei ji jums svetima – pirkinys neteiks džiaugsmo.

2. Išvalykite drabužio energiją. Net jei apdaras – visiškai naujas, jo iki jūsų niekas nedėvėjo, vis dėlto energiją išvalyti būtina. Kol drabužis buvo siuvamas, kabėjo parduotuvėje, galbūt jį netgi matavosi, spėjo prisigerti svetimos energijos. Taigi šis naujas daiktas jau „atsimena“ daugybę jį lietusių, žiūrėjusių žmonių. Jums bus naudingiau šios energijos atsikratyti. Pats paprasčiausias būdas – išskalbti ir nuskalauti tekančiu vandeniu. Jei to padaryti neįmanoma, galite apvalyti drabužį ugnimi. Galite šiuo būdu tikėti arba ne, bet vis dėlto jį nurodysime: patieskite apdarą ant lygaus paviršiaus ir visą jo perimetrą iš viršaus apveskite žvake. Beje, kartu patikrinsite, ar daug energijos jame prisikaupę. Jei virš rūbo laikoma žvakė dega ramiai – drabužio energija neutrali. O jei liepsna blaškosi ir šokinėja – jame apstu viena kitai prieštaraujančių energijos impulsų.

REKLAMA

3. Dar atsargiau elkitės su dėvėtais daiktais. Svarbiausia – išskalbkite. Vanduo gerai panaikina svetimą energiją. Vėliau būtinai išlyginkite rūbą lygintuvu. Tai – savotiškas valymo ugnimi atitikmuo. Jei apdaro plauti ar lyginti negalima (pvz., nusipirkote kailinius) – bent jau gerai išvėdinkite, idealiu atveju palaikykite pakabintą keletą dienų lauke, vėjyje. Tos pačios taisyklės galioja ir situacijoms, kai jūs kam nors atiduodate savo drabužius – išvalykite savo energiją, kad nebūtumėte susieti su žmonėmis, kuriems atiduodate apdarus.

4. Pirkite drabužius pagal mėnulį. Norime to ar ne, mėnulio fazės turi įtakos mūsų gyvenimui. Kad apdarai ilgiau būtų dėvimi, pirkite juos per jaunatį, ypač tada, kai danguje – jaunas pjautuvas. Nerekomenduojama pirkti rūbų, kai mėnulis vieši Liūto ženkle: tada dėvimas, jis tiesiog degte degs, greitai susidėvės. Skalbkite drabužius mėnuliui būnant vandens ženkluose (Žuvų, Skorpiono, Vėžio). Tuo metu geriausiai išsiskalbia visi nešvarumai ir sukaupta energija.

5. Dažniau pasikliaukite savo jausmais. Nepamirškite, kad jūs geriausiai galite sau patarti, kokį drabužį įsigyti. Tik išmokite kliautis intuicija. Besimatuodami apdarą atsipalaiduokite, užsimerkite ir įsiklausykite į savo pojūčius – ar jums malonu, ar rūbas netrukdo kvėpuoti, judėti, jausti?

REKLAMA

Klausimas: ką daryti su velionio daiktais?

Mirus žmogui, namuose lieka apsčiai jo daiktų. Vienus galima be sąžinės graužaties išmesti, kitus – saugoti kaip iš kartos į kartą perduodamas šeimos relikvijas. Vis dėlto, ką daryti su jo drabužiais? Jei nusprendėte juos atiduoti konkrečiam žmogui, pamėginkite save įsivaizduoti jo vietoje. Ar norėtumėte šių daiktų? Ar jų jums tikrai reikia? Atsisakę priimti dovaną, galite įžeisti jausmus, todėl daugelis tiesiog padėkoja ir priima daiktus. Bet kartu su jais gali atitekti dalis ligos, mirties energijos, kurios „dovanoti“ neketinote. Pasak bioenergetikų, mirusiojo daiktus geriausia atiduoti labdarai ar išnešti iš namų ir leisti, kad juos pasiimtų tie, kuriems šie daiktai tikrai reikalingi. Būtent pasiimtų patys, o ne priimtų kaip dovaną iš jūsų. Jei manote, kad tam tikri daiktai kitiems žmonėms išties reikalingi ir svarbūs – tiesiog informuokite, kad ketinate išdalyti, ir leiskite žmogui pačiam apsispręsti – ar ateiti ir pasiimti, ar padėkoti ir jūsų raginimą pamiršti.

Liaudies ornamentų magija

Daugumos tautų nacionalinių kostiumų kraštai dekoruoti ornamentais ar dekoratyvinėmis. Tai – ne tik dekoro elementas. Tikėta, kad ornamentas ar juostelė ties drabužio kraštu saugo jį dėvintį žmogų nuo svetimos energijos, tarsi pratęsia apdaro energetiką ir apsaugo nepridengtas kūno dalis.

REKLAMA

Audimo staklės, verpimo rateliai taip pat nu seno būdavo puošiami ornamentais – tam, kad saugotų verpalus ir audinius nuo blogos akies ir neigiamos energijos.

Drabužiai pritraukia pinigus

Žmonių pasąmonėje tam tikro tipo apdarai gali asocijuotis su turtingu gyvenimu arba su skurdu. Ir tai nesunkiai paaiškinama: drabužiai, be savo pirminės paskirties pridengti žmogaus kūną nuo išorės poveikio, sukuria subtilią energetinę vibraciją, leidžiančią nustatyti finansinę padėtį.

• Geltona spalva pritraukia lengvus, kartais – ne visai teisėtu keliu gaunamus pinigus.

• Žydra traukia likimo dovanas: dideles pinigų sumas, laimėjimus ir pelną iš netikėtų šaltinių.

• Vilkėdami juodos spalvos drabužius lengviau gausite paskolą ar kitą finansinę paramą.

• Rudą spalvą rinkitės eidami prašyti didesnio atlyginimo arba į pokalbį dėl geriau apmokamo darbo.

• Violetinė spalva leis lengviau spręsti finansines problemas.

• Pilki rūbai dovanoja slaptą valdžią, galimybę manipuliuoti pinigais.

• Raudona spalva saugo nuo nereikalingų išlaidų, bet kartu įkvepia rizikingiems poelgiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų