REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keli Sirijos sukilėlių pagrobti Jungtinių Tautų (JT) taikdariai iš Filipinų ketvirtadienį paskelbtame vaizdo įraše teigia esantys saugūs ir sveiki, nors aktyvistai pranešė apie susirėmimus ir susišaudymą teritorijoje, kurioje įvyko pagrobimas, skelbia AP.

REKLAMA
REKLAMA

Sirijos opozicijos pajėgos trečiadienį Golano aukštumose sulaikė 21 filipinietį taikdarį.

Tai pirmas kartas, kai JT misija, beveik keturis dešimtmečius prižiūrinti paliaubų ruožą tarp Sirijos ir Golano aukštumų, kurias per 1967 metų karą okupavo Izraelis, susidūrė su sunkumais, iš Beiruto teigė buvęs JT pareigūnas regione Timoras Gokselis (Timor Goksel).

REKLAMA

Viename iš internete paviešintų vaizdo įrašų matyti trys vyrai, vilkintys neperšaunamas liemenes, ant kurių parašyta "U.N." (JT) ir "Philippines" (Filipinai).

"Mes, JT personalas esame čia saugūs, o Laisvoji Sirijos armija su mumis elgiasi gerai, - vienas jų sakė anglų kalba. - Mes negalime grįžti namo, nes prezidento Bašaro al Asado (Bashar al-Assad) vyriausybė nesustabdo bombardavimo. Artimieji, mes tikimės greitai su jumis pasimatyti. Mums viskas čia gerai".

Antrajame vaizdo įraše - kambaryje sėdintys šeši taikdariai. Vienas jų, prisistatęs kapitonu, teigė, kad trečiadienį, kai buvo pradėta šaudyti į jų konvojų, "mes sustojome, o civiliai padėjo mums dėl mūsų saugumo ir išskirstė mus po skirtingas vietas, kad apsaugotų mus".  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų