REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos atominės elektrinės „Fukušima 1“ avarijos likvidatoriams tenka kęsti ne tik nuo radiacijos ir jėgų išsekimo, bet ir nuo vietos bendruomenės kritikos.

REKLAMA
REKLAMA

„Susidūrę su nematoma radiacijos grėsme, išgąsdinti japonai pavertė Fukušimos AE darbuotojus „matomu“ branduolinės krizės kaltininku, mano psichiatras, konsultuojantis elektrinės darbuotojus“, - rašo „The Guardian“. „Juos kritikuoja už tai, kad jie – TEPCO (kompanijos- AE operatoriaus) darbuotojai. Jie nėra kompanijos vadovai, bet patiria kaltės ir atsakomybės jausmą“, - cituoja leidinys Nacionalinės gynybos medicinos koledžo psichiatrijos skyriaus dėstytoją Džuną Šigemurą (Jun Shigemura).

REKLAMA

Visuomenės kritika dėl AE eksploatacijos nutraukimo lėtų apsukų drauge su stresu, susijusiu su darbu avarijos vietoje, kaip skelbiama, privertė kai kuriuos TEPCO darbuotojus išeiti iš darbo, pažymima straipsnyje, kurio ištraukas publikuoja „InoPressa.ru“.

Likvidatoriai skundžiasi diskomfortu, kuris patiriamas kiekvieną dieną nešiojant dusinančią apsauginę kaukę, stresu, susijusiu su darbu, ir santykinai mažu darbo užmokesčiu, sakoma straipsnyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Man skaudą pilvą, aš visą laiką patiriu stresą. Kada aš grįžtu į savo kambarį, bepajėgiu daryti tik viena – galvoti apie rytojų. Jie turi duoti mums medalį“, - cituoja leidinys vieną iš AE darbuotojų.

Naujausiais Japonijos Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis ne mažiau kaip 63 Fukušimos AE darbuotojai gavo tokią apšvitą, kurios lygis yra didesnis negu įregistruota jų asmens bylose. Kaip išaiškėjo, TEPCO subrangovai klastojo likvidatorių asmeninių dozimetrų duomenis, uždengdami juos švininiais lakštais, teigia straipsnio autorius, remdamasis Japonijos laikraščiu „Asahi Shimbun“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2011 metų kovo 11 dieną prie Japonijos rytinės pakrantės įvyko nepaprastai galingas žemės drebėjimas ir dėl jo kilo cunamis, kurio bangų aukštis kai kuriose vietose siekė 40 metrų. Dėl stichinės nelaimės įvyko didelė avarija atominėje elektrinėje „Fukušima 1“.

Iš nelaimės zonos, esančios per 20-30 kilometrų nuo elektrinės, buvo evakuota 140 000 žmonių. Pagal savo mastą tai buvo trečioji avarija pasaulyje. Jos pasekmių likvidavimas, įskaitant reaktorių išmontavimą, truks apie 40 metų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų