REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Yahoo“ vadovė Marissa Mayer neseniai pareikalavo visų kompanijos darbuotojų dirbi biure. Neturint svarios priežasties, nebegalima dirbti iš namų. Anot jos, darbuotojai yra mažiau našesni, jei dirba namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanija sulaukė pasaulinės neigiamos reakcijos dėl šio sprendimo. Portalas „Business Insider“ pateikia sėkmingiausių darbuotojų sąrašą, kurie nesilanko biure.

REKLAMA

Richardas Bransonas. „Nuoširdžiai jūsų, aš niekada nedirbau biure ir niekada to nedarysiu“, - kompanijos „Virgin“ įkūrėjas ir vadovas Richardas Bransonas parašė iškart, kai buvo išplatinta „Yahoo“ žinutė.

Milijardierius nesutinka su Marissa Mayer sprendimu ir vadina jį „žingsniu atgal“.

„Mes mėgstame duoti žmonėm laisvę dirbti ten, kur jie nori, žinodami, kad jie dirbs kuo puikiausiai, nepaisant to, kad yra biure ar savo virtuvėje“, - savo tinklaraštyje rašė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Jamesas Hamiltonas. Kompanijos „Amazon“ vyriausias inžinierius yra atsakingas už infrastruktūrą. Jis užtikrina, kad „Amazon Web Services“ paslauga veiktų ir leistų funkcionuoti tukstančiams interneto puslapių.

Inžinierius dažniausiai dirba iš savo 52 pėdų ilgio jachtos „Dirona“. Kartais jis dviračiu nuvažiuoja iki biuro, tačiau ten būti neprivalo.

Jeffas Hymanas. „Retrofit“ generalinis direktorius dirba iš savo namų. Taip pat ir bendrovės rinkodaros vadovas.

„Retrofit“ yra asmeninio mokymo kompanija, kuri iš rizikos kapitalo sukaupė 11 mln. JAV dolerių ir joje nuolat dirba beveik 50 darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausiai jis dirba iš namų, nors turėjo biurą, kai vadovavo rinkodaros skyriui kompanijoje „Dyson“. Dauguma „Retrofit“ darbuotojų taip pat nebūna biure.

„J. Hymanas nusprendė neturėti biurų, nes suprato, kaip svarbu samdyti talentingus darbuotojus visoje šalyje. Jis mano, kad taip pat kokybiškai dirbti galima ir namuose“, - sako kompanijos atstovas.

Mattas Drudge. Jo vadovaujamas naujienų tinklalapis „Druge Report“ per metus atneša daugiau nei 1 mln. JAV dolerių. Jis turi namuose įkurtą biurą Holivude ir Majamyje.

Rafatas Ali. Kompanijų „Skift“ ir „PaidContent“ įkūrėjas dirba prie savo pietų stalo iš savo 40-ame aukšte esančio buto Niujorke.

REKLAMA

„Dažniausiai mano biuras yra mano stalas. Gyvendamas 40-ame aukšte aš turiu daug privalumų. Didžiausias jų – vaizdas per langą“

Rafatas Ali pardavė „PaidContent“ už maždaug 12,5 mln. JAV dolerių.

Craigas Newmarkas. Jo sukurta interneto svetainė „Craigslist“ neturi biuro ir C. Newmarkas dirba iš namų ir fotografuoja paukščius.

„Aš apžiūriu miškingas vietoves, lesyklėles, kurios pritraukia paukščius ir voveraites“, - socialiniuose tinkluose giriasi C. Newmarkas.

Mattas Inmanas. Anksčiau dirbęs rinkodaros įmonėje jis nusprendė įkurti savarankišką verslą.

REKLAMA

Jis sukūrė pažinčių svetainę, kurioje populiarino savo apklausas ir komiksus. Kai vienas iš jo ankstyvųjų komiksų išpopuliarėjo, jis nusprendė keisti veiklos kryptį. Jis sukūrė komiksų portalą „Oatmeal“, kuris dabar gali pasigirti 5 mln. unikalių lankytojų, dešimtis milijonų puslapio peržiūrų, o metinis pelnas siekia pusę milijono JAV dolerių.

Larry Ellisonas. Kompanijos „Oracle“ generalinis direktorius ilgokai neturėjo darbo stalo. Jis dirba būdamas bet kuriame pasaulio kampe, dažniausiai iš Havajų, kur turi vieną iš savo vilų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeffas Weineris nedirba namie, bet labai dažnai dirba išeidamas iš biuro ilgiems pasivaikščiojimams. Susitikimus su partneriais jis vykdo būtent lauke. „Tai pakrauna. Prie akivaizdaus fizinio krūvio, toks susitikimo būdas pašalina įtampą, taigi tai yra žymiai produktyviau“, – sako socialinio tinklo „LinkedIn“ vadovas.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų