REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Iškirstų medžių kriminalas: kiek iš tikro verti 37 juodalksniai ir viena eglutė?

Nukentėjusioji žalą vertina 120 tūkst. litų, o prokurorai – vos apie 2,2 tūkst. litų

Druskininkų rajone esančiame Grūto kaime net keletą mėnesių verda aistros dėl savavališkai iškirstų 38 medžių. Atrodo, kad padėtis yra įprasta ir nereikėtų tuo stebėtis, tačiau vienas neatitikimas nukentėjusiai miško savininkei Anai Jazel ramybės neduoda iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris dėl savavališkai iškirstų medžių pateikė 120 tūkst. litų ieškinį, tačiau Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorai apskaičiavo net keliasdešimt kartų mažesnę materialinę žalą. Anot jų, žala miško savininkui už žalią eglę ir 37 juodalksnius tėra 2219 litų. O padaryta žala aplinkai siekia vos 488 litus.

REKLAMA

Su tokiais skaičiavimais nesutinkanti nukentėjusioji portalui balsas.lt pasakojo, kad teisybės paieškos baigia išsunkti paskutines jėgas. Visi A. Jazel skundai ir prašymai įvairioms institucijoms atsimuša tarsi žirniai į sieną. Nors trypčiok vietoje iš pykčio, o rezultato jokio.

Medžių kirtimui vadovavęs bendrovės „Dzūkijos mediena“ vadybininkas Algirdas Ramanauskas dėl savavališko sprendimo administracine bauda nubaustas 2 tūkst. litų. Jam taip pat nurodyti atlyginti gamtai padarytą 488 litų žalą. Vyras pripažino kaltę ir baudą sumokėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Prokurorai atkreipė dėmesį, kad A. Ramanauskas pripažino padarytą klaidą ir norėdamas kompensuoti padarytą žalą nukentėjusiajai už iškirstus medžius pasiūlė sumokėti 6 tūkst. litų, tačiau ši pinigų atsisakė.

Anot A. Jazel, tiek pasiūlyta kompensacija, tiek vėliau paskirta piniginė bauda yra tikras pasityčiojimas: „Iškirtus medžius, žemės sklypo vertė stipriai sumažėjo. Dėl neteisėtai iškirsto miško  buvo padaryta 40 tūkst. litų turtinė žala, o dėl sklypo turtinės vertės sumažėjimo patyriau dar 80 tūkst. litų nuostolį. Jau nekalbu apie tai, kad buvo padaryta didelė žala gamtai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalo balsas.lt pašnekovė teigė iki šiol mananti (nors prokurorai tokius įtarimus atmetė kaip nepagrįstus), kad A. Ramanauskas medžius išpjovė tyčia. „Išpjauti medžiai yra geros kokybės, paklausūs, nes iš alksninės medienos galima įrengti pirtis ir gaminti baldus,“ – tvirtino ji.

Kada šioje istorijoje bus padėtas taškas, kol kas sunku pasakyti. Vakar A. Jazel sulaukė dar vieno prokurorų rašto, kuriame pabrėžta, kad pagrindo perduoti bylą teismui nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų