REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Programa „Renkuosi mokyti!“ jau penktąjį kartą kviečia prisijungti jaunus žmones, norinčius dvejus metus skirti darbui mokyklose, bei mokyklas, ketinančias kolektyvą papildyti entuziastingais ir darbščiais mokytojais. Apie dvidešimt praėjusių atranką asmenų bus apmokomi ir parengiami darbui šalies mokyklose. Jau ne pirmus metus programa itin didelį dėmesį skiria mokykloms, esančioms nuo didžiųjų miestų nutolusiose vietovėse.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis programos tikslas – į mokyklas pritraukti jaunus, aktyvius ir profesionalius žmones, kurie yra pasiruošę padėti kiekvienam vaikui, o ypač tiems, kuriems reikia įkvepiančio pavyzdžio, palaikymo, nuoširdaus dėmesio bei individualizuoto mokymo. „Kviečiame prisijungti prie programos žmones, kurie nori išbandyti save dirbant patį prasmingiausią – mokytojo – darbą, kurie moka reikalauti iš savęs daugiau, nebijo prisiimti atsakomybės už mūsų visų ateitį, nori vaikams padėti mokytis bei tobulėti, bei gali savo entuziazmu ir užsidegimu padaryti mokymąsi įdomesnį kiekvienam vaikui“, – sako „Renkuosi mokyti!“ vadovė Gabrielė Characiejienė.

REKLAMA

Jaunųjų mokytojų atrankoje kviečiami dalyvauti tiek Lietuvos, tiek užsienio universitetuose bakalauro arba magistro studijų programas baigiantys arba ne anksčiau kaip prieš penkerius metus baigę studentai, iki šiol nedirbę pedagogais arba turintys ne daugiau nei vienerių metų pedagoginio darbo mokykloje patirtį. Dalyviai yra kruopščiai atrenkami verslo konsultacijų bendrovės „Primum esse“ pagal daugiapakopį atrankos modelį. Dalyviai yra profesionaliai parengiami pagal išbandytą ir nuolat tobulinamą pedagogikos ir lyderystės mokymų programą, jiems suteikiami tęstiniai mokymai ir nuolatinė profesinė pagalba.

REKLAMA
REKLAMA

„Renkuosi mokyti!“ alumnė Rita Urbonaitė-Krulikovska dirba dailės ir technologijų mokytoja Vilniaus Simono Daukanto progimnazijoje. „Atsimenu Baltijos Kelią. Atsimenu, kad išvažiavome anksti ryte, kokios didelės spūstys buvo, kokie visi buvo susijaudinę ir ryžtingi. Vėliau tokių intensyvių jausmų ir tokio stipraus ryžto VEIKTI niekada nebemačiau. Man „Renkuosi Mokyti!“ yra galimybė vėl išgyventi visus tuos jausmus ir dar daugiau. Tai galimybė, užuot pasyviai stebėjus, atsistoti, išeiti iš bejėgės aukos vaidmens ir keisti pasaulį“, – sako R. Urbonaitė-Krulikovska. Ji, kaip ir didžioji dalis programos dvejų metų ciklą pabaigusių dalyvių, liko dirbti mokytoja. Kiti pereina dirbti į švietimo sistemą nacionaliniu lygmeniu, kuria ir įgyvendina švietimo projektus, dalis daro karjerą versle ar moksle, tačiau lieka susiję su švietimu per savanoriškas veiklas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu programos dalyviai mokytojauja maždaug 40-tyje Lietuvos mokyklų. „Dalyvavimas programoje „Renkuosi mokyti!“ parodė naują požiūrį į mokomųjų dalykų dėstymą, suteikė vertingų žinių administracijai, dalyvaujant seminaruose. Pamatėme, kad jauna mokytoja gali patraukliai, šiuolaikiškai dėstyti tokį mokomąjį dalyką, kaip fizika“, – teigia Kauno rajono Vilkijos gimnazijos direktorius Antanas Švedas. Šioje mokykloje antrus metus dirba programos dalyvė Živilė Nižauskaitė.

„Kviečiame prie programos prisijungti mokyklas, kurioms reikia jaunų, entuziastingų mokytojų su kitokia patirtimi. Džiaugiamės, kad mokyklos, jau turėjusios „Renkuosi mokyti!“ mokytojų, ir vėl kviečia ateiti dirbti naujus programos dalyvius: tai rodo, kad programa pasiteisina“, – sako G. Characiejienė. Programoje kviečiamos dalyvauti visos Lietuvos mokyklos, ypač siekiama bendradarbiauti su mokyklomis nuo didžiųjų miestų nutolusiose vietovėse, kur trūksta jaunų žmonių bei kur yra daugiausiai socialiai pažeidžiamų vaikų. Programą „Renkuosi mokyti!“ globoja LR Švietimo ir mokslo ministerija, organizuoja ir vykdo VšĮ „Mokyklų tobulinimo centras“. Norinčiųjų dalyvauti mokytojų atrankoje pirminė registracija vyksta iki kovo 22 d. Mokyklos pildyti anketą apie programos „Renkuosi mokyti!“ mokytojų poreikį kviečiamos iki gegužės 10 d. Detalesnė informacija apie atranką puslapyje www.renkuosimokyti.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų