REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kovo 13 dieną Vilniuje duris atveria jubiliejinė – jau 10-oji – didžiausia Baltijos šalyse tarptautinė juvelyrikos paroda „Amber Trip 2013“, kurioje bus pristatoma Lietuvos ir užsienio šalių gintaro ir apdirbėjų – juvelyrų kūryba. Parodoje taip pat bus pristatyta dešimt įdomiausių ir vertingiausių pasaulinio garso juvelyrikos darbų, kurie turėtų nustebinti ir Lietuvos publiką.

Kovo 13 dieną Vilniuje duris atveria jubiliejinė – jau 10-oji – didžiausia Baltijos šalyse tarptautinė juvelyrikos paroda „Amber Trip 2013“, kurioje bus pristatoma Lietuvos ir užsienio šalių gintaro ir apdirbėjų – juvelyrų kūryba. Parodoje taip pat bus pristatyta dešimt įdomiausių ir vertingiausių pasaulinio garso juvelyrikos darbų, kurie turėtų nustebinti ir Lietuvos publiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Didžiausia Baltijos šalyse specializuota juvelyrikos paroda „Amber Trip“ yra svarbus kasmetinis įvykis visai juvelyrikos visuomenei: profesionalams ir dizaineriams, gamybos organizatoriams ir praktikams, juvelyrikos pramonės žmonėms, technologinių gaminių, prietaisų, įrenginių gamintojams“, – sako parodą organizuojančios bendrovės „Amber Trip“ vadovas Giedrius Guntorius.

REKLAMA

Pasak jo, kaip ir kasmet, keturias dienas vykstančioje parodoje bus pristatomos naujausios pramonės technologijos, moderni technika. Lankytojai parodos metu taip pat galės susipažinti su naujausiomis tendencijomis šioje grožio verslo srityje: pamatyti naujausius pasaulio profesionalių juvelyrų darbus, įsigyti ar užsisakyti išskirtinį autorinių papuošalų, juvelyrinių akmenų.

Parodos metu vyks ir tarptautinis juvelyrikos meno konkursas. Konkurso idėja ir tikslas – pristatyti juvelyriką, kaip šiuolaikinio meno sritį, propaguoti įdomiausius juvelyrikos meno pasiekimus. Juvelyrų – menininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Nyderlandų, Lenkijos, Vokietijos ir kitų šalių darbus vertins sudaryta komisija. Kūriniai bus vertinami atsižvelgiant į pagrindines šiuolaikinio meno normas, o svarbiausiu vertinimo kriterijumi bus meninė kūrinio vertė.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio lankytojai taip pat galės išvysti specialiai parodai atrinktų dešimt pačių įdomiausių ir vertingiausių pasaulinio garso darbų, kurie turėtų nustebinti ir Lietuvos publiką. Kiekvienas atrinktas juvelyrikos darbas yra vertas ne mažiau 100 tūkst. litų. Tarp pasaulyje garsių gamtos dirbinių yra unikalus vėrinys su tanzanitu, taip pat – rankų darbo šachmatai iš vientiso natūralaus gintaro, išraižyti Romos tematika meistrų – menininkų iš Rusijos V. Machankovo ir V. Serovo.

„Galime drąsiai sakyti, kad „Amber Trip“ paroda surado savo vietą pasaulio kultūriniame žemėlapyje. Lietuvos sostinė Vilnius tapo Baltijos šalių juvelyrikos sostine, į kurią atvyksta profesionalų meną pristatančios juvelyrikos bendrovės iš įvairių pasaulio šalių“, – sako G. Guntorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geologų duomenimis, 90 proc. visų pasaulyje žinomų gintaro klodų glūdi rytiniame Baltijos jūros pakraštyje. Tad Lietuva, garsėjanti kaip gintaro šalis, vis dar neišnaudoja visų galimybių, kad Baltijos auksas atstovautų Lietuvai pasaulyje. Šią spragą ir tikisi užpildyti „Amber Trip“ parodos rengėjai.

Didžiausia Baltijos šalyse tarptautinė juvelyrikos paroda „Amber Trip 2013“ vyks kovo 13-16 d. Vilniuje, viešbučio „Radisson Blu Hotel Lietuva“ konferencijų centre, Konstitucijos pr. 20. Specializuotoje juvelyrikos parodoje šiais metais sulaukta apie 100 bendrovių iš Lietuvos bei užsienio šalių – maždaug ketvirtadaliu daugiau nei pernai.

REKLAMA

Papildoma informacija. Vėrinys iš Tanzanito yra unikalus jau vien tuo, kad tanzanitas yra naujausias iš žinomų brangakmenių ir vienas rečiausiai sutinkamų, labiausiai vertinamas dėl savo nuostabios, sodrios violetinės ir mėlynos spalvos. Būtent ši unikali spalva, elegantiškas ir subtilus spindėjimas suteikia Tanzanitui išskirtinumą. Šį ypatingo grožio akmenį galima surasti tik vienoje vietoje pasaulyje – 13 kv. km plote šiaurinėje Tanzanijoje, netoli Arušos miesto, Kilimandžaro kalno papėdėje.

1997 m. Tanzanitas savo populiarumu pasiekė visų laikų rekordą, kai jis buvo parodytas filme „Titanikas“, kuriame aktorė Kate Winslet pasipuošė svaiginamo grožio širdies formos Tanzanito pakabuku su deimantais, pavadintu „Vandenyno širdimi“.

REKLAMA

2002 m. Tanzanitas buvo įtrauktas į juvelyrikos pramonės oficialųjį brangakmenių sąrašą. Tai – ypatingas įvykis, nes tai atsitiko pirmą kartą, kai šis sąrašas buvo pakeistas nuo 1912 metų. Rankų darbo šachmatai iš vientiso natūralaus gintaro, išraižyti Romos tematika meistrų – menininkų iš Rusijos. Rusijos Menininkų Sąjungos narių V. Machankovo ir V. Serovo šachmatai yra pagaminti 2002 m., visos figūros neturi presuoto ir skaidrinto gintaro intarpų. Lentos rėmas yra pagamintas iš raudonmedžio, lentos laukeliai pagaminti iš vientisų gintaro gabalų, laukeliai su giliaspaude – iš skaidrinto gintaro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų