REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vytautas Ruškys

Rytoj bus vienintelis kartas metuose, kai galima užsidirbti, perpardavinėjant tulpes Naujosios Akmenės centre. Vietos seniūnija tokią galimybę suteikia už 5 litų vietinės rinkliavos mokestį.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 8-ąją paklausiausia preke tampančiomis tulpėmis turėtų žydėti Naujosios Akmenės centre esanti viena iš automobilių stovėjimo aikštelių. Dar vasario pabaigoje čia vietą užsitikrino du prekeiviai, vakar jų susidarė keturi. Leidimą galima gauti iš seniūnijos ir atvykus prekiauti kovo 8-ąją.

REKLAMA

Pernai Naujosios Akmenės seniūnija gavo užmokestį už 5 vietas. Seniau jų būdavo suteikiama dar daugiau: 2010 metais – 7 vietos, 2009 metais – 9 vietos.

Naujosios Akmenės seniūno Rimvydo Juozapavičiaus tvirtinimu, prekeiviai privalo laikytis vienintelio reikalavimo – prekiauti nustatytoje vietoje. Nereikia pateikti jokio verslo liudijimo ar gėlininko augintojo dokumento.

Užtat atsiranda žmonių, kurie Kovo 8-osios išvakarėse didmeninės gėlių prekybos bazėse prisiperka tulpių, o kitą dieną jas išpardavinėja Naujojoje Akmenėje. Tad tūkstančiai tokių žiedų pasiekia jų laukiančias moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu metu Naujosios Akmenės gėlių parduotuvėse, kurių yra penkios miesto centre netoli prekybai skirtos automobilių aikštelės, prekių apyvarta pastebimai nepadidėja. Kaip reaguoja tokiose prekybos vietose dirbantys pardavėjai, teparduodantys vos po šimtą kitą tulpių?

Tik vienoje parduotuvėje išreikštas nepasitenkinimas. Savininkams pikta, kad jie išlaiko parduotuvę, o galimą pelną per šventę nusineša žmonės, kurie paprastai tik vieną kartą per metus prekiauja tulpėmis.

Kitos parduotuvės šeimininkė įvertino: viskas normalu. „Juk visi turime gyventi, kas kaip išmano, taip ir daro“, – aiškino pardavėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jos kolegė sakė, jog perpardavinėtojams pinigai iš dangaus nekrenta, nes reikia važinėti pirkti, rizikuoti atvežus – ar netrūks pirkėjų.

„Juk jie ne kur geria, ne žmones užmušinėja, o dirba ir taip išgyvena, – aiškino dar viena pardavėja. – Ir dar – kaip jie iškenčia plikomis rankomis šaltyje grabinėdami prekes. Užtat jie šaunūs tie turgininkai.“

Parduotuvių šeimininkai mielai prisimena laikus, kai iš vienadienių pardavėjų pirkdavo tulpių. Kai jų augintojai prisiaugindavo daugybę ir pigiau parduodavo parduotuvėms. „Nereikėdavo pirkti olandiškų“, – paaiškino pardavėja.

REKLAMA

Ir apgailestauja, nes tų augintojų rajone belikę pora, o ir jie augina nebedaug, todėl siūlo ir perparduodamų žiedų.

„Dabar lietuviškų nebeapsimoka auginti, nes iš užsienio atvežtos yra pigesnės“, – sakė prekybininkai.

Vis dėlto parduotuvėms Kovo 8-oji irgi atneša pelno. Juk ne vien tulpėmis džiuginamos moterys. Kai norima įteikti rožių, jų automobilių stovėjimo aikštelėje nerasi, o parduotuvėse – pasirinkimas didelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų