REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansines piramides statančių sukčių patirtimi jau pradėjo naudotis kitų sričių veikėjai. Prekybos tinklo „Norfa” vadovai negalėjo patikėti pakliuvę į savotišką kiaulienos piramidę, o patirti nuostoliai gali siekti 700 tūkstančių litų, rašo „Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

Prekybos tinklo „Norfa” atstovai tik prieš porą savaičių išsiaiškino, kad maždaug metus buvo mulkinami, o dalį prekybai skirtos kiaulienos kažkokiu būdu pradangino Kaišiadorių agrofirma.

REKLAMA

Ši bendrovė „Norfos” užsakymu jau trejus metus skerdė kiaules, tačiau dalis produkcijos mįslingai dingo.

Kaišiadorių agrofirmos atstovai pareiškė, kad viską dar reikia gerai apskaičiuoti, ir vengia komentuoti neįprastą situaciją.

Šalies ūkiuose nupirktas kiaules „Norfa” veža į dvi skerdyklas. Kaišiadoriškių paslaugos ypač patrauklios, nes iš patogioje geografinėje vietovėje įsikūrusios bendrovės galima greitai išvežioti mėsą į visus regionus.

REKLAMA
REKLAMA

Paskerdus kiaulę automatiškai apskaičiuojamas visų kategorijų mėsos kiekis ir išrašomos dvi sąskaitos – gyvulių tiekėjo ir skerdimo paslaugas atliekančios bendrovės.

Kiekvieno mėnesio pirmosiomis dienomis „Norfos” specialistai patikrina mėsos likučius – duomenys visada stebuklingai sutapdavo.

Tačiau neseniai paaiškėjo, kad dalis kiaulienos nežinia kur prapuolė. Įtariama, kad ją savavališkai pardavė skerdimo paslaugas teikusi bendrovė.

Maždaug metus dalies sąskaitų Kaišiadorių agrofirmos darbuotojai neužpajamuodavo, mat tai daroma rankiniu būdu, todėl tikrinant likučius duomenys visada sutapdavo.

Vėliau šias sąskaitas pateikdavo, tačiau neužpajamuodavo dalies naujų sąskaitų. Dingusios mėsos kiekis nuolat didėjo.

„Apgaulė išaiškėjo, kai trūkumas tapo per didelis ir jo nebuvo įmanoma nuslėpti”, – pasakojo D.Dundulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų