REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV Federalinis tyrimų biuras pernai prašė kompanijos „Google“ pateikti mažiausiai 1 tūkstančio paskyrų duomenis, panaudodamas kontroversišką slaptą technologiją „nacionalinio saugumo laiškas“, rašo „The Wall Street Journal“ su nuoroda į interneto korporacijos pareiškimą.

REKLAMA
REKLAMA

FTB gavo teisę siųsti „nacionalinio saugumo laiškus“ po 2001 metų rugsėjo 11 dienos teroro aktų, kai buvo priimtas „Patriotinis įstatymas“(„USA Patriot Act“). Jis išplėtė FTB teises, susijusias su telefoninių pokalbių pasiklausymu ir elektroniniu sekimu. Daugelis tai įvertino kaip konstitucijos ketvirtosios pataisos pažeidimą. Be to, FTB draudžia gavėjams pranešti kam nors apie tuos laiškus. Šie laiškai leidžia vyriausybei prašyti išsamios informacijos apie vartotojų vardus, elektroninio pašto adresus, telefonų numerius ir jų finansinę būklę be atitinkamo teismo sprendimo.

REKLAMA

„Google“ pranešė, kad 2009 metais gavo 0-999 „nacionalinio saugumo laiškus“, 2010 metais - 2000-2999 laiškus, 2011 metais – 1000-1999 laiškus, 2012 metais – 0-999 laiškus. „Google“ tapo pirmąja interneto kompanija, atskleidusia duomenis apie FTB paklausimus, pabrėžia „The Wall Street Journal“.

Kompanija pažymi, kad pateikia tik apytikslius skaičius „ryšium su FTB, Teisingumo ministerijos ir kitų institucijų nuogąstavimais dėl galimo informacijos apie tyrimus atskleidimo“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų