REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos pramonei reikia įsilieti į globalios rinkos grandines, o pagrindiniais šalies verslo partneriais turėtų būti Baltijos regiono šalys, trečiadienį sakė ūkio ministrė Birutė Vėsaitė.  

REKLAMA
REKLAMA

Ūkio ministrė dalyvavo Vilniuje „Kempinski“ viešbutyje Lietuvos pramonininkų konfederacijos surengtoje tarptautinės konferencijos diskusijoje apie pramonės ateitį.  

REKLAMA

„Svarbu, kad Lietuva kuo labiau integruotųsi į globalios rinkos vertės grandines“, - diskusijos metu sakė ūkio ministrė. Šiam tikslui pasiekti ji siūlo išnaudoti verslo klasterius bei ieškoti naujų partnerių.

„Reikia vykdyti agresyvią politiką ieškant tarptautinių partnerių bei išnaudojant klasterius, - sakė B. Vėsaitė. – Turėtume panaudoti jau esamus klasterius ir jų daigus. Kai kurios netgi smulkios įmonės jau gamina dalį prekių globalios rinkos grandinėms.“

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat B. Vėsaitė aiškino, kad Lietuvos verslas turi orientuotis į Baltijos regioną. „Mūsų partneriais aš matau Šiaurės šalis, - aiškino ji. – Bei reikia pasitelkti visas šalis esančias aplink Baltijos jūrą.“

Dėmesys Lietuvos regionams

Taip pat per diskusija B. Vėsaitė minėjo, kad Vyriausybė persvarstė ES paramos likučius ir pažangioms investicijoms į regionus bus skirta per 60 mln. litų.

„Planuojame kad šios lėšos pritrauks per 50 mln. litų privataus kapitalo bei sukurs per 400 darbo vietų“, - pasakojo ministrė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat B. Vėsaitė teigė, kad bus siekiama palengvinti administracijos naštą regionuose, nes, anot jos, mažėjant žmonių bei verslo kiekiui regionuose, administracijos sektorius tenai nesumažėjo.

Be to, ministrė teigė, kad regionams bus skirta 10 mln. litų, siekiant juose sustiprinti informacijos apie verslą tiekimą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų