REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau mirusios moters dienoraštis atskleidė, kokį pragarą teko iškęsti Didžiosios Britanijos „pašalpų karaliene“ pramintos 11-os vaikų motinos kaimynams.

Jau mirusios moters dienoraštis atskleidė, kokį pragarą teko iškęsti Didžiosios Britanijos „pašalpų karaliene“ pramintos 11-os vaikų motinos kaimynams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

81 metų našlė Doreen Freeman savo dienoraštyje aprašė, kaip bedarbė Heather Frost ir būrys neišauklėtų vaikų apkartino paskutinius jos gyvenimo netus. Liniuotame sąsiuvinyje ji fiksavo, kaip ištisus penkerius metus buvo privesta kęsti nesibaigiančius užgauliojimus, priekabes ir vandalizmą.

REKLAMA

Moteris mirė 2008-aisiais, praėjus dvejiems metams po to, kai H. Frost šeima išsikraustė. Jie persikėlė į erdvesnį būstą, kurį iš pašalpų gyvenančiai moteriai parūpino vyriausybė.

Savo kaltinimus senolė iliustravo konkrečiais pavyzdžiais – kaip šeima metaliniais strypais išdaužė jos šiltnamį, prie namo padegė purviną čiužinį, o į sodą primėtė ekskrementų. Dėl nuolatinio triukšmo ji praleido daugelį bemiegių naktų, bet pati net dvejus metus televizorių žiūrėjo visiškai be garso: vos pasigirdus kokiam nors garsui iš jos namų, kaimynai tuoj pat pradėdavo trankyti bendrą sieną.

REKLAMA
REKLAMA

Detales iš D. Freeman dienoraščio apie penkerius metus trukusį terorą paviešino jos sūnus Jamesas Freemanas. 63 metų vyras, turintis daktaro laipsnį ir dėstantis universitete, pasakojo: „Heather Frost buvo tikra siaubūnė. Ji [mano mama] buvo mirtinai įbauginta, ta moteris sugriovė paskutinius jos gyvenimo metus.“

Ištraukos iš D. Freeman dienoraščio:

(Be datos) Galiniame kieme – metaliniai strypai, taip pat sulaužyti žaislai, išdaužyti šiltnamio stiklai, akmenys, popieriniai rankšluosčiai ir pridergti vaikiški apatiniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovo 19 d.: Visiškai jokios vilties pasižiūrėti televizorių, jokio garso. Tai tęsiasi jau taip ilgai, kiek begaliu prisiminti.

Kovo 22 d.: Išjungiau televizoriaus garsą dėl daužymo į laiptinės sieną.

Kovo 23 d.: Triukšmas baisus. Vienintelis būdas, kaip galėčiau tai apibūdinti, tai lyg grindų lentos būtų kilojamos ir vėl mėtomos žemyn.

Kovo 30 d.: Vėl pradėjo tyčia kažką garsiai trankyti laiptinėje, kažką sunkaus, kai tik įėjau į savo prieškambarį.

Kovo 31 d., 9 val. ryto: Triukšmas labai garsus. H. Frost yra namuose ir tai girdi. Kaip visada, jie laksto laiptais aukštyn ir žemyn, daužydami kažką sunkaus į sieną. Kartais, kai to nesitikiu, tai priverčia mane pašokti (žiauru).

REKLAMA

Birželio 28 d.: Pirmą kartą per daugiau nei dvejus, 3.15 val. įsijungiau televizijos šou „Countdown“ garsą, nes tai buvo paskutinė laida.

Dabartinis būstas, kuriame H. Frost su šeima gyvena pastaruosius penkerius metus, jos teigimu, taip pat jau pasidarė per ankštas. Nepaisant to, kad apgyvendinimo tarnyba buvo informuota apie chuliganišką ir agresyvų elgesį, ji vis tiek „apdovanojo“ H. Frost vis tiek naujutėlaičiu 400 tūkst. svarų (apie 1,6 mln. litų) vertės šešių miegamųjų namu, kuris šiuo metu yra statomas specialiai jai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų