REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neringos Venckienės skundą dėl tariamai neteisėtų pareigūnų veiksmų išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį atmetė buvusios teisėjos skundą.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas konstatavo, kad pareigūnai perduodami mergaitę motinai savo įgaliojimų neviršijo, prieš vaiką nebuvo panaudota nei psichologinė, nei fizinė prievarta.

REKLAMA

Klaipėdos apygardos teismas atmetė N. Venckienės skundą dėl Klaipėdos miesto apylinkės teismo 2013 m. vasario 7 d. nutarties, kuria konstatuota, jog valstybės tarnautojai ir pareigūnai, 2012 m. gegužės 17 d. vykdydami priverstinį vaiko perdavimą motinai Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimu, savo įgaliojimų neviršijo.

Tokią išvadą anksčiau buvo padarę ir Klaipėdos apygardos prokurorai, nutraukę ikiteisminį tyrimą dėl galimo valstybės tarnautojų piktnaudžiavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Apygardos teismas, remdamasis vaiko perdavimo motinai procedūroje dalyvavusių asmenų parodymais, teismo priimtais procesiniais dokumentais, gegužės 17-osios įvykio vaizdo įrašais bei kitais byloje esančiais dokumentais, pritarė žemesniojo teismo padarytoms išvadoms, kad priverstinė vaiko perdavimo motinai procedūra buvo vykdoma tiksliai laikantis įstatymo reikalavimų ir joje dalyvavę pareigūnai vykdė teisėtus antstolės nurodymus ir jokių įstatymo reikalavimų pažeidimų nepadarė.

Apeliacinės instancijos teismo vertinimu, priverstinio vaiko perdavimo motinai proceso metu prieš vaiką nebuvo pavartota nei fizinė, nei psichologinė prievarta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų, anot VE.lt, teismas nustatė, kad vaiko perdavimo metu N. Venckienė nepaisė antstolės reikalavimų netrukdyti vykdyti teismo sprendimą ir aktyviai tam priešinosi, todėl prieš ją buvo atlikti prievartiniai veiksmai, tačiau tik tokie ir tik tokia apimtimi, kiek tai buvo būtina, siekiant pašalinti kliūtis, trukdančias vykdyti teismo sprendimą dėl vaiko perdavimo jo motinai.

Ši apygardos teismo nutartis yra neskundžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų